≫ 

Turci sve više kupuju stanove u Crnoj Gori: Najprodavaniji su u Podgorici i Budvi, a ovo su realne cene

Klijenti su zainteresovani za kupovinu stanova koji su značajno ispod realne cene

  • 18

Cene stanova u Crnoj Gori ustalile su se poslednjih godina na približno istom nivou, a predstavnici agencija za nekretnine tvrde da je u prošloj godini pojačano interesovanje turskih građana za kupovinu nekretnina u toj državi.

Mihajlović: Od marta počinje gradnja stanova za 500 evra po kvadratu

Direktorka podgoričke agencije Iva nekretnine, Mira Radović, kazala je za podgoričku Pobjedu da su se cene stanova u Podgorici ustalile u poslednje tri-četiri godine i da smatra da se ove godine neće značajnije menjati.

Ona je rekla da su klijenti zainteresovani za kupovinu stanova koji su značajno ispod realne cene.

Foto: Google Street View

- Uglavnom se traže jednosobni stanovi vrednosti od 35 do 40 hiljada evra i dvosobne od 50 do 55 hiljada evra, koje je gotovo nemoguće imati u ponudi - istakla je Radović i dodala da se jedino mogu prodati stanovi čija je cena malo niža od realne i tržišne vrednosti stana.

Prema njenim rečima u Podgorici najveće interesovanje vlada za stanove u kvartu preko Morače i blokovima pet, šest i devet.

- Nama su ove lokacije trenutno najtraženije i po interesovanju ispred Siti kvarta. Moguće zato što u Siti kvartu više nema stanova u ponudi, pa su se kupci orijentisali na ove lokacije - kazala je Radović.

Kako je navela, klijenti traže uglavnom stanove u novogradnji, ali poslednjih nekoliko meseci je pojačano interesovanje za starije kvalitetne zgrade.

- Cena stanova u Podgorici u novogradnji se kreće od 1,1 do 1,8 hiljada evra, a u starogradnji od 700 do 900 evra po kvadratu, zavisno od lokacije, veličine, spratnosti i očuvanosti - rekla je Radović, dodajući da očekuje da bi najavljena treća faza projekta "Hiljadu plus" mogla oživeti tržište nekretnina.

Foto: Wikipedia/Igycg

Menadžer budvanske agencije Gold agent, Vladan Stanišić, ocenio je da je prošle godine zabeleženo blago povećanje interesovanja za kupovinu stanova u Budvi.

On je rekao da je prošla godina bila malo bolja od 2016, ali da se cene stanova u Budvi nisu menjale i da kreću se od 1,5 do tri hiljade evra po metru kvadratnom.

Stanišić je potvrdio veliko interesovanje iz Turske za stanove u Crnoj Gori od prošle godine.

- U Crnu Goru počeli su da dolaze klijenti iz Turske, koji kupuju stanove vrednosti od 50 do 70 hiljada evra. Kupuju u celoj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi - kazao je Stanišić, dodajući da je iznenađen tim interesovanjem.

Prema poslednjim podacima Monstata objavljenim sredinom novembra prošle godine, prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu prošle godine iznosila je 1,14 hiljada evra i veća je osam odsto u odnosu na isti period 2016.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitka

    17. februar 2018 | 07:17

    Polako ih okupiraju...malo turci,malo šiptari,za trideset godina nece ni postojati "Monte negro"...A,boga mi,i Srbija ce se svesti na pašaluk...

  • Dzela

    17. februar 2018 | 08:25

    A ruse su prevarili pa vise nekupuju a i ono sto su kupili nisu za stalno no na 100 godina i onda im se oduzima imovina

  • rea

    17. februar 2018 | 14:12

    Zato ko ima Srpsko drzavljanstvo,ne moze da se uknjizi kao vlasnik!!Sva ostala drzavljanstva mogu!Sramota!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA