≫ 

Ko je čovek koji je dao ostavku na konferenciji za novinare uz reči da vlada ništa ne radi kako bi sprečila da Hrvatska umire? (VIDEO)

Nema nekretnine u svom vlasništvu, ima automobil Folksvagen Golf iz 2008. čija je vrednost oko 4.000 evra i član je HDZ-a

  • 4

Tridesetdvogodišnji Marin Strmota, hrvatski državni sekretar koji je juče potpuno neočekivano podneo ostavku usred konferencije za novinare, doktorirao je demografiju, dobitnik je nagrade "Mijo Mirković" i vozi stari Golf.

Skandal usred konferencije za novinare: Hrvatski državni sekretar podneo ostavku - država izumire, a ovako neozbiljno pričamo o tome!

Nakon što je izjavio da podnosi ostavku, Strmota je samo išetao iz prostorije, ostavivši tako u čudu i ministarku demografije Nadu Murganić, ali i novinare, prenosi Index.hr.

Marin Strmota je po struci doktor nauka, a do stupanja na dužnost državnog sekretara radio je kao docent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gde je predavao na Katedri za demografiju. Na istom mestu je stekao i doktorat na istu temu.

Nagradu "Mijo Mirković", koju dodeljuje Ekonomski fakultet u Zagrebu za radove iz društveno ekonomskih nauka, osvojio je 2011. godine za rad monografskog sadržaja, a priznanje za najbolje ocenjenog izvođača seminara na preddiplomskim i diplomskim studijama dobio je 2015. godine. Svi njegovi naučni projekti, a ima ih četiri na sajtu Ekonomskog fakulteta, vezani su za područje demografije.

IMA DVOJE DECE, NEZAPOSLENU SUPRUGU, DVA KREDITA I STARI GOLF

Kako stoji u njegovoj imovinskoj karti, nema nekretnine u svom vlasništvu, ima automobil Folksvagen Golf iz 2008. čija je vrednost oko 4.000 evra i član je HDZ-a. Takođe, ima dva kredita u ukupnom iznosu od skoro 30.000 evra, a plata mu je na mestu državnog sekretara iznosila nešto više od 2.000 evra neto.

Strmota ima nezaposlenu suprugu i dvoje dece. Ipak, to ga nije sprečilo da se juče odrekne dobre plate da bi rekao istinu - da vlada ništa ne radi kako bi sprečila da Hrvatska umire.

Jedan od njegovih projekata, koji je u novembru prošle godine predstavio na Veću za demografsku revitalizaciju, a kojim je predsedavao premijer Plenković, odnosio se na izmenu Zakona o dečjem dodatku i produženju radnog vremena vrtića.

Za ovu godinu, rekao je i da se razmišlja o uvođenju dečjeg dodatka za svu decu, ali i o olakšicama za zaposlene majke.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    21. februar 2018 | 13:36

    Zašto nema niti jedan komentar za coveka koji je postupio po savesti. Ne bitno koje je nacionalnosti, a vise bitno da je u regionu , ili vise volimo foteljase i prevarante koji muzu narod , jadni narode kad ne vidiš . Bravo za iskrenog coveka

  • Johan

    21. februar 2018 | 14:11

    Neće Hrvatska nikada umreti, naseliće je Albanci i Turci.

  • Isko

    21. februar 2018 | 17:41

    Carski. Da su Hrvati pametni, ovog čoveka ne bi pustili tako lako da ode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA