≫ 

Detalji jezivog ubistva u Austriji: Dragan je tražio razvod, a onda je otišao kod supruge i izbo je (VIDEO)

Njena je ćerka je na vestima prepoznala zgradu i čula da joj je majka ubijena

  • 0

Stravično ubistvo Sarajke Sare Katane (46) iz Kloštar Ivanića dogodilo se u ponedeljak ujutru kada ju je u njenom stanu ubio dve godine mlađi suprug Dragan. Upravo njen muž  je pokrenuo brakorazvodnu parnicu koja je bila u toku, a poslednje ročište održano je prošlog meseca na sudu u Ivanić Gradu.

Hrvat Dragan u Austriji ubio suprugu: Više puta je izbo kuhinjskim nožem, komšije čule zapomaganje nesrećne žene (VIDEO)

- Izbo ju je nasmrt nožem, a kad su pred stan stigli specijalci, otvorio je vrata, predao se i priznao zločin - samo su neke nove pojedinosti jezivog zločina.

RODITELJI U ŠOKU

U Vukovarskoj ulici 15 H u Kloštar Ivaniću prizemna kuća je zaključana.

- Ona je radila kao crv. Išla je ujutru od šest sati da ore i kopa i vraćala bi se oko 10 uveče. Uvek je bila nasmešena. Šta se prelomilo, vrag je došao među njih. Čula sam da je on pio neke tablete - rekla je jedna od komšinica u ulici.

- Prošao sam rat, poginuo mi je bratov sin, ali ovo me slomilo. Kako ću ja sad u kuću njihovima - kroz suze nam govori 67-godišnji otac Dragana Katane, koji živi samo nekoliko stotina metara dalje od kuće u kojoj su mu živeli sin i snaja s dvoje dece od 13 i 18 godina.

- Ona je ostavila njega i decu pre možda godinu dana i otišla u Austriju. Što je bilo među njima, ne znam. On je tražio razvod i znam da je trajalo suđenje. Mi smo se doselili iz Kiseljaka 1994. godine, radio sam ja u Nemačkoj, a i Drago je radio četiri godine u Nemačkoj. Čuo sam da je s decom vikend pre bio kod nje i da je sve bilo u redu. Vratio se s decom i ponovo otišao u nedelju i onda se to desilo. Tragedija, velika tragedija, šta da vam kažem - u neverici kaže otac i pita ima li šanse da mu se sinu sudi u Hrvatskoj.

Svega stotinjak metara dalje kuća je u kojoj žive Sarini roditelji i sestra.

- Mi smo na vestima saznali šta se dogodilo. Njena je ćerka prepoznala zgradu i čula da joj je majka ubijena. Kad je Sara otišla u Austriju, živela je kod sestre šest meseci, a on je hteo da dođe kod nje, ali ona još nije imala posao i stan. Onda je on podneo zahtev za razvod i mislio da ona neće pristati, ali ona je pristala.

Printskrin: laumat.at

- Već je osigurala i sobu i upis u školu za sina i htela je da ga odvede sa zadnjeg ročišta sa sobom, ali nije bilo socijalne radnice, pa je suđenje pomereneo za maj. U četvrtak se Drago s decom vratio iz Austrije i unuci su nam rekli da je sve bilo u redu. Sara je njemu rekla da može da dođe ako neće raditi gluposti. Nije ona bila ta koja je htela razvod - rekli su roditelji ubijene za "Jutarnji list".

NASILAN PRE ĆERKI 

Ali, kažu kako je Dragan bio nasilan i da je u njihovoj kući intervenisala policija i to na poziv njihove ćerke. Sara je tada već bila u Austriji.

Sara Katana dobila je posao u tamošnjem hotelu Valentino, a onda je napravila kobnu grešku. Suprugu od kojeg se razvodila rekla je svoju adresu. Sara Katana još je jedna u nizu žrtava ostavljenih supruga i da apsurd bude veći - ona nije bila ta koja je želela razvod. Dragan se, kažu, lečio od depresije, bio je dobar i vredan, ali i nasilan, piše "Jutarnji list".

Pogledajte video: 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA