Nikad jača imena na Danima komunikacije u Rovinju: Stiže i Appleova aplikacija Siri

Appleova aplikacija koja funkcioniše na principu veštačke inteligencije učinila je glas Susan Bennet mega popularnim i svetu poznatom kao Siri. Ove godine Siri ćemo uživo slušati na festivalu u Rovinju gde dolazi uz podršku Hrvatske turističke zajednice

  • 0

Ime Susan Bennet nije globalno poznato, ali zato njen glas, ili kako bi ona rekla alter ego Siri – jeste.

Glas Susan Bennet poznajemo kao Siri koja se svetu obraća iz aplikacije iPhonea, a ove godine slušaćemo je i na Danima komunikacija uz podršku Hrvatske turističke organizacije.

- Izuzetno mi je drago što imamo priliku da u Hrvatsku dovedemo predavačicu svetskog glasa. Osim što će njeno predavanje dodatno obogatiti ovaj festival koji dokazano utiče na način na koji percipiramo proizvode i usluge u svim sektorima, pa tako i u turizmu, siguran sam da će njen boravak u Hrvatskoj biti izvrsna prilika za dodatnu promociju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije - izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke organizacije.

Foto: Promo

Appleova Siri, inteligentni je lični asistent, jedna od prvih aplikacija koje funkcionišu po principu veštačke inteligencije koja postaje sve prisutnija u društvu pa tako i u marketinškoj industriji.

- Ove godine dovodimo velika imena s velikim idejama. Siri tj. Susan Bennett, s nama će podeliti kako je postala jedan od najpopularnijih glasova na svetu. Njen ponekad odlučan i provokativan glas svima je poznat, a milioni ljudi svakodnevno je traže za savet. Ona je još jedan u nizu predavača koje dovodimo na Dane komunikacija kojima želimo da inspirišemo posetioce festivala. Sudeći prema dosadašnjim prijavama ponovno ćemo oboriti rekorde, jer već u ovom trenutku imamo više prijava nego što smo prošle, rekordne godine sveukupno imali posetioca - izjavila je direktorka Dana komunikacija i direktorka programa festivala Dunja Ivana Ballon.

Foto: Promo

Na predavanju "Accidentally Famous" u Rovinju, Susan će govoriti o tome kako je potpuno slučajno postala mega popularna Siri. Otkriće nam par nepoznatih detalja o Appleovoj aplikaciji Siri i VoiceOver poslovanju te će iz ličnog iskustva govoriti koliko je to uticalo na njen život i budućnost.

Uz Siri, Susan smo mogli čuti i u uspešnim filmovima poput Mission Impossible 4 ili animiranog filma The Lego Batman Movie, a ujedno je radila kao Voice Artist na brojnim kampanjama.

O Danima komunikacija:

Tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja nadolazećeg festivala. Iz godine u godinu Dani komunikacija beleže sve veći porast posetilaca i rast festivala po raznim pokazateljima. Uz spomenute stručnjake, organizatori su do sada najavili ovogodišnje predavače: Brada Parscalea, direktora kampanje Donalda J. Trumpa, Susan Credle, jednu od najmoćnijih žena marketinške industrije, Mr. Binga vrhunskog ilustratora, arhitektu kontroverznih projekata, Graham Finka multimedijskog umetnika i jednog od najnagrađivanijih kreativnih direktora koji "crta očima", stručnjake za odnose s javnošću: Gabrielu Lungu, direktorku agencije za konsalting WINGS i Hermesa Holma iz agencije PRIME Weber Shandwick te vrsne stručnjake, predavače koji će govoriti o GDPR-u i korišćenju fintecha, veštačke inteligencije, VR-a i date (podataka) za brand komunikaciju s kupcima: Christoffera Malmera, Stevea Loka i Olivera Kibblewhitea. Uz selekciju vrhunskih predavanja, na Danima komunikacija biće proglašeni najbolji oglašivači i najbolje agencije u Hrvatskoj u sklopu nacionalnih strukovnih takmičenja – Effie za učinkovitost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji.

Za više informacija o Danima komunikacija posetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA