Vodostaj na Savi opasno preti da obori negativan istorijski rekord: Oružane snage dežuraće celu noć u Jasenovcu, najgore sledi u utorak

Da li je i Srbija u opasnosti?

  • 2

Vanredne mere odbrane od poplava na snazi su i na području Jasenovca, javlja HRT, navodeći da vodostaj Save i dalje raste, a zbog kiše preti opasnost od izlivanja.

POTOP U HRVATSKOJ: Odroni već uništili kuće, Jasenovcu preti novi talas, a najteže je u jednom delu zemlje (FOTO) (VIDEO)

Vrhunac vodenog talasa očekuje se u utorak.

Po četvrti put održana je vanredna sednica Štaba za zaštitu i spašavanje sisačko-moslavačke županije i sada je pitanje vremena kada će vodostaj reke Save oboriti istorijski rekord iz 1970. i dostići 907 centimetra, prenosi HRT.

Foto-ilustracija: Tanjug/Rade Prelić

Zbog toga su na terenu bili pripadnici oružanih snaga, koji su vrećama s peskom pokušavali da ojačaju i podignu nivo nasipa.

Dežuraće celu noć, jer se očekuje da će vodostaj i dalje rasti, pošto je najavljena da će ponovo padati kiša.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nessa

    18. mart 2018 | 22:29

    jel problem da se nazidaju bedemi duz reka gde se plavi...ajmo malo dugorocno vrece peska su nista..imate radnu snagu organizujte akciju drzava nek plati narod nek zida svima je u interesu da dunav kod novog sada nije pod bedemima svi bi plivali

  • Mufljuz

    19. mart 2018 | 09:07

    Sava se vec izlila na Makisu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA