Skandal u Hrvatskoj: Zagrebačka osnovna škola na roditeljski sastanak pozvala sveštenika (FOTO)

Na sajtu škole postavljeno je obaveštenje koje je potpisao i direktor

  • 5

Osnovna škola Jordanovac u Zagrebu pozvala je sveštenika na roditeljski sastanak o upisu učenika prvog razreda.

Pijani pop nadaleko je poznat: Svi jedva čekaju da ode u penziju, u selu kojem se vozio pored pokojnika služi po kazni (FOTO)

Na sajtu škole postavljeno je obaveštenje koje je potpisao i direktor škole Davor Krnjeta.

U njemu je navedeno da će roditelji na sastanku dobiti upustva za upis prvašića i termin utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta u OŠ Jordanovac, a da će sastanku prisustvovati školski lekar i sveštenik.

- Cenjeni roditelji, molim vas da se odazovete roditeljskom sastanku na kojem ćete dobiti informacije vezane za upis vašeg deteta u prvi razred osnovne škole - počinje Krnjeta svoj poziv objavljen na internet stranicama škole.

- Na roditeljskom sastanku dobićete termin utvrđivanja psihofizičkog stanja deteta u OŠ Jordanovac, a sastanku će prisustvovati i školski lekar dr. Vlastan Mandac i sveštenik - piše u pozivu na sastanak koji bi se trebao održati sledeće nedelje.

Foto: os-jordanovac-zg.skole.hr

U pozivu nije napisano koja je uloga sveštenika na tom sastanku. Zaista je teško shvatljivo što bi on trebao reći roditeljima prvašića, posebno o psihofizičkom stanju njihove dece.

Ispada da su roditelji prisiljeni da se sastanu sa lokalnim sveštenikom ako žele upisati dete u osnovnu školu Jordanovac, a škola valjda pretpostavlja da su svi roditelji i đaci katolički vernici.

Pored veronauke, crkva u Hrvatskoj sad u školi očigledno učestvuje i na roditeljskim sastancima.

Daljinac

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista

    19. mart 2018 | 10:22

    Ja ne vidim tu ništa čudno provera dece pred upis,treba da se zna dali su deca i krštena,što je i najnormalnije.Vera je u svim porama društva i života ,možda je i to pozitivno.Bože ti sve vidiš i možeš,pomogni nam.

  • mima

    19. mart 2018 | 13:16

    nista cudno deca u hrvatskoj imaju i cas veronauke u nastavi

  • Jeretik

    19. mart 2018 | 14:11

    De fakto , Hrvatska nije sekularna drzava .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA