Bivši nemački vojnik se zaljubio u Bosnu: Živeo je u Americi, prešao celu Evropu, ali je odlučio da se skrasi u Sarajevu (VIDEO)

Majkl u slobodno vreme voli da istražuje zemlju, pa često, automobilom ili biciklom ode do planine ili mora. Uživa u tradicionalnim bosanskim jelima, a posebno mu se sviđaju ćevapi

  • 8

Bivši nemački vojnik Majkl Brokers u Bosnu i Hercegovinu je prvi put došao 2009. godine kao pripadnik jedinica EUFOR-a. Vrlo brzo se zaljubio u zemlju, njenu prirodu i ljude, pa je odlučio da se iz rodne Nemačke, nakon penzionisanja, preseli u Sarajevo.

- Moja prva impresija je da su ljudi prijateljski raspoloženi, otvoreni i lako se može uspostaviti kontakt i pričati o svemu uz kafu u gradu - kaže Majkl, prenosi Dojče vele.

>>>"Hrvatska je svađalica u komšiluku": Ima granične sporove sa Slovenijom, Srbijom, Crnom Gorom i BiH, a rešenja se ne naziru

Kako kaže, proputovao je skoro celu Evropu, živeo je i u Americi, ali ističe da je u Bosni najlepše.

- Ni u jednoj zemlji nisam pronašao kompletniju sliku, koja bi mi više odgovarala, nego ovde. Mnogo više nego i sama Nemačka.

Odlučio je da pruži svoj maksimum i zato volontira u Dnevnom centru u Visokom, za decu s posebnim potrebama. Tamo sa decom uči abecedu, brojeve, boje... Kaže da ga volontiranje u centru emotivno ispunjava i da je zadovoljan što može da pomogne drugima.

Foto: Deutsche Welle

- Rezultat na kraju dana je da odeš kući ispunjen pozitivnim emocijama. Ja učim od dece i dobijam motivaciju za život.

Kolege su ga, kao i deca, veoma dobro prihvatile.

- On stvarno radi svoj posao sa puno ljubavi i daje više od očekivanog. I mi svi od njega možemo dosta toga naučiti, a posebno o ljudskim manirima. - rekla je direktorka Dnevnog centra Meldina Ugarak.

Majkl u slobodno vreme voli da istražuje zemlju, pa često, automobilom ili biciklom ode do planine ili mora. Uživa u tradicionalnim bosanskim jelima, a posebno mu se sviđaju ćevapi.

- Ja volim ovu zemlju, ove ljude, atmosferu. I definitivno volim moj grad, Sarajevo.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: DW)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    29. mart 2018 | 23:05

    Znači poludeo

  • Милован

    29. mart 2018 | 22:56

    И ја сам био пре скоро три године први пут у Сарајеву било ми је феноменално, град и људи су одлични,упознао сам једног музичара Муслимана који је тад свирао, наравно ћевапи и Сарајевско :) Поздрав свим Сарајлијама добре воље и Жељиним навијачима Манијаци од Гробара.

  • Vaso

    29. mart 2018 | 22:49

    Hvala mu sto se posvetio deci sa problemom u razvoju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA