≫ 

"Hrvatski Eskobar" izručen svojoj zemlji: Krijumčario je kokain iz Južne Amerike, pa pao u Sloveniji (VIDEO)

U akciji je uhapšeno šest hrvatskih, dva holandska i jedan španski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Evropu

  • 0

Stjepan Prnjat (47), koji je osumnjičen za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, juče je izručen Hrvatskoj iz Slovenije, gde je ranije uhapšen.

Paketi droge plutaju kod Dubrovnika: Izbacili ih sa glisera, neki su i dalje u moru, a neki su već stigli do plaže (FOTO)

Prilikom izručenja Prnjata, koga hrvatski mediji nazivaju "hrvatski Eskobar", centar Rijeke bio je blokiran, prenosi Index.hr.

- Tokom današnjeg dana pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i Službe za međunarodnu policijsku saradnju uspešno su realizovali predaju 47-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Republike Slovenije u Republiku Hrvatsku - navela je hrvatska policija u saopštenju.

Prnjat je uhapšen u Sloveniji 8. marta, tokom akcije protiv lanca krijumčara droge nazvane "Nana".

U akciji je uhapšeno šest hrvatskih, dva holandska i jedan španski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Evropu, nakon što je policija u riječkoj luci zaplenila 100 kilograma kokaina.

Prnjat je osumnjičen kao jedan od glavnih u tom lancu, a njegov slovenački advokat ranije je kazao da se protivi izručenju zbog navodne "medijske hajke" koja se u vezi sa njegovim slučajem vodi u Hrvatskoj i da smatra da bi moglo da mu se sudi i u Sloveniji.

Pogledajte snimke:

Grčki trener ima košarkaški kamp na kome podučava decu migrante iz Nigerije i pruža im priliku da se izvuku iz pakla kriminala

VIDEO: Zaplena kokaina u Španiji, zbog šverca uhapšen i Srbin

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA