Ovo je Dražen Keleminac koji je planirao da izazove nerede u Jasenovcu (FOTO)

Policija je prilikom hapšenja primenila silu, nakon čega je Keleminec odveden u nadležni prekršajni sud

  • 13

Uoči državne komemoracije u Jasenovcu pripadnici HOS-a razvili su zastavu sa pozdravom "Za dom spremni", prenosi portal Index.hr. Policija sprečila jednog od vođa ekstremnih desničara, Dražena Kelemineca, da održi skup u Jasenovcu.

ZA NEPOŠTOVANJE ŽRTAVA SPREMNI! Nije ni počela komemoracija u Jasenovcu, a već izbio prvi skandal (FOTO) (VIDEO)

Prema pisanju portala Index.hr, dvojica muškaraca koji su se, kako se navodi, predstavili kao HOS-ovci, su u mestu Jasenovac razvili zastavu HOS-a (Hrvatske obrambene snage).

Inače ta zastava, uz dozvolu hrvatske države, ima pozdrav "za dom spremni" u sklopu svog grba. Portal je ovu vest objavio s posebnim objašnjenjem, umetnutim u zagradu, da se incident nije dogodio u samom Spomen-parku, već u mestu Jasenovac.

Spremni za performans/ Foto: Tanjug/foto HINA/ Tomislav PAVLEK

KRENULI, ALI NISU STIGLI U JASENOVAC

Nakon incidenta, hrvatska policija je saopštila da nisu "evidentirali događaj tokom kojeg bi bila razvijena zastava HOS-a" i da će povodom fotografije objavljene u medijima proveriti sve okolnosti u kojima je ona nastala.

Predsednik ekstremno desničarske Autohtone-Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec je sa još devet istomišljenika, u dva automobila, krenuo prema Jasenovcu, ali tamo nisu stigli, jer ih je policija zaustavila u mestu Uštica koje se nalazi u opštini Jasenovac.

VREĐAO POLICAJCE

Kad ih je policija zaustavila, Keleminec je počeo da vređa i omalovažava policajce, pa je uhapšen. Policija je prilikom hapšenja primenila silu, nakon čega je Keleminec uz optužni predlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira odveden u nadležni prekršajni sud.

Danas održana državna komemoracija za žrtve zloglasnog ustaškog logora smrti, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Keleminec i njegovi crnokošuljaši planirali su da izvedu "performans" u Jasenovcu, gde je danas održana državna komemoracija za žrtve zloglasnog ustaškog logora smrti, bez prisustva predstavnika Srba i Jevreja.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA