Sud BiH odbio da odredi pritvor Dudakoviću: Braniće se sa slobode (VIDEO)

Državno tužilaštvo BIH zatražilo je pritvor za Dudakovića i još 12 bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i sledbenicima Fikreta Abdića

  • 67

Sud BiH odbio je danas predlog Tužilaštva za određivanje jednomesečnog pritvora bivšeg komandanta Petog korupusa tzv. Armije BiH Atifu Dudakoviću.

To znači da će on u nedelju uveče biti pušten da se brani sa slobode, saopštio je Dudakovićev advokat Asim Crnalić, prenosi RTRS.

>>> Ko je Atif Dudaković, koji je uhapšen zbog ratnih zločina nad Srbima? Pozivao je Bošnjake na rat (FOTO) (VIDEO)

Prema pisanju medija u BiH, i ostalih 12 uhapšenih biće pušteni na slobodu, uz mere zabrane.

Sud BiH odredio je osumnjičenima u predmetu "Atif Dudaković i drugi" mere zabrane za vrijeme trajanja suđenja, potvrđeno je za Klix.ba.

- Još uvek nije poznato o kojim merama zabrane je reč, a najverovatnije se radi o zabrani međusobnog komuniciranja i zabrani komuniciranja sa ispitanim svedocima - rekla je Nihada Buturović, jedna od advokata osumnjičenih.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mere zabrane, može im se odrediti mera pritvora.

Državno tužilaštvo BIH zatražilo je pritvor za Dudakovića i još 12 bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i sledbenicima Fikreta Abdića, saopšteno je juče iz Tužilaštva.

Dudaković je uhapšen u petak u Bihaću, a na prvom pojavljivanju pred državnim tužiocem nije se izjasnio i tražio je dodatno vreme za odgovor o krivici za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima i pripadnicima jedinica Fikreta Abdića tokom 1994. i 1995. godine.

Državno tužilaštvo saopštilo je ranije da se Atif Dudaković tereti zbog ubistva više stotina civila i ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti tokom rata 1995. godine.

VIDEO: Filmsko hapšenje usred Beograda: Crnogorci u BMW krili kokain

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Georgije

    29. april 2018 | 18:34

    Šta ste očekivali, kada nisu osudili orića neće ni ovoga. A naši mediji napravili senzaciju od hapšenja.

  • Mija Pećanac

    29. april 2018 | 17:44

    Süd BIH , to ti je isto kao i sud "Kosova" , nema tu pravde za Srbe.

  • momci

    29. april 2018 | 18:26

    Srbijo ovako se svoji vojnici brane, a ne kao vi zatvarate ih po naredjenju Evrope i Amerike.....nikad Srbijo neces biti kao komsije, brani svoje vojnike i ako su krivi???!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA