≫ 

Zbog nasilja nad medicinskim osobljem u ovoj bolnici lekari i sestre uče borilačke veštine!

Na nove mere su se odlučili jer je, kako kaže Devčić, bilo slučajeva nasilja prema bolničkom osoblju

  • 5

U bolnici u Koprivnici u Hrvatskoj rešili su da podignu nivo bezbednosti na viši nivo, najavio je direktor Mato Devčić jer je sadašnji bolnički videonadzor neadekvatan i tehnološki zastareo.

Drama u Nišu: Pacijent napao nožem ekipu Hitne pomoći (FOTO)

Pet dosadašnjih bolničkih vatrogasaca već su putem obuke stekli uslove za obezbeđenje, a u planu je da se do kraja maja u bolnicu uvede potpuno novi sistem videonadzora s 25 kamera. U njega će biti uloženo 13.000 evra.

- U vezi s nivoom bezbednosti utvrdili smo niz propusta i, između ostalog, dolazilo je do krađe bolničke opreme i imovine. Bolnica je otvorena i sporadično je kroz godine bilo i slučajeva teških krađa. Radilo se o osobama izvan bolnice koje bi došle, počinile nedelo i napustile bolnicu - rekao je Devčić, a prenosi N1.

Plan je da kamere budu postavljene na ulazima i drugim kritičnim mestima u bolničkom krugu. Osim toga, već su angažovana petorica pripadnika obezbeđenja. Oni imaju dozvole za nošenje vatrenog oružja, ali ga ipak neće imati, već će moći će da primene fizičku silu do dolaska policije.

Na nove mere su se odlučili jer je, kako kaže Devčić, bilo slučajeva nasilja prema bolničkom osoblju, uglavnom na Odeljenju psihijatrije, zbog čega su tamošnji lekari, sestre i tehničari prošli obuku iz samoodbrane, koja je uključila i učenje metoda upotrebe snage za savladavanje agresivnih pacijenata kada je to nužno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brada od rada

    8. maj 2018 | 09:18

    Sprema se konačni obračun sa pacijentima. :D

  • Wohoo

    8. maj 2018 | 08:15

    Mozda im ipak vise treba da nauce o lepom ponasanju

  • Ana. N.

    8. maj 2018 | 12:44

    Pita li se iko zbog čega do nasilja prema bolničkom osoblju dolazi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA