Posebna sednica u Skupštini RS o Davidu Dragičeviću: Njegov otac traži od poslanika da se utvrdi ko je ubio njegovog sina (FOTO)

Cilj sednice je da se utvrdi istina o smrti Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta, a pronađen je mrtav 24. marta sa brutalnim povredama, prenosi RTRS

  • 8
David Dragicevic, banjaluka, Banja Luka, Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

U Narodnoj skupštini Republike Srpske počela je danas posebna sednici na čijem dnevnom redu je samo jedna tačka - stanje bezbednosti u Banjaluci i Srpskoj.

Kako se navodi, cilj sednice je da se utvrdi istina o smrti Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta, a pronađen je mrtav 24. marta sa brutalnim povredama, prenosi RTRS.

Na početku sednice poslanicima se obratio predsednik Partije demokratskog procesa (PDP) i poslanik te stranke Branislav Borenović u ime predlagača zakona, koji je rekao da Skupština mora da zauzme stav da svaki građanin ima jednaka prava na život, bezbednost i slobodu, kao i da je obaveza svake institucije u Srpskoj da sačuva svakog građanina od nasilnih akata od koga god da dolaze.

Otac Davida Dragičevića pričao u Beogradu o najgorim mukama svoga sina: Silovali su ga i bacili u kanalizaciju, ko je nalogodavac? (FOTO)

- Jedino će se na taj način poslati jasna i čvrsta poruka da je Republika Srpska i dalje zemlja zakona, reda i slobode, da pravde u njoj još ima i da će biti kažnjen svako ko se ponaša drugačije - rekao je Borenović prilikom obrazlaganja dokumenta o stanju bezbednosti u Banjaluci i Srpskoj - "Pravda za Davida - pravda za sve".

Otac Davida Dragičevića traži da se otkrije istina Printsrkin: Youtube/BN TV

Otac Davida Dragićevića, Davor rekao je da traži istinu i pravdu u vezi sa "brutalnim ubistvom njegovog sina i onima koji su u to umešani", kao i da želi istinu ma kako brutalna ona bila.

Prema njegovim rečima, njegov sin David je na skupovima tražio pravdu za druge smrtno stradale mladiće i na kraju je i sam postao žrtva.

- Znam glavne saučesnike, to su na prvom mestu Dragan Lukač, Darko Chulum, Darko Ilić, tužilac Dalibor Vrećo. Oni su izvršili nezakonitosti. Tvrdili su da se moje dete utopilo, da je u pitanju trenutna smrt, bez elemenata krivičnog dela, a odlično su znali za povrede, za desetine velikih hematoma, a naročito na glavi. Da li ima krivičnog dela - ima. Nisu čekali da to kaže tužilaštvo koje je jedino nadležno za kvalifikovanje krivičnog dela - naglasio je Davor Dragičević, prenose Nezavisne novine.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Lukač iodbacio je optužbe i najavio tužbe protiv onih koji ih iznose.

- Sve je laž i svi koji me optužuju će morati to da dokažu na sudu - poručio je Lukač u obraćanju poslanicima, navodeći da je skinuta tajna sa svih dokaza do kojih su došli istražni organi.

Davidovo telo pronađeno je 24. marta Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

On je rekao da je on i njegova porodica meta napada od pojedinaca i na društvenim mrežama, a optužio je i pojedince da instruišu oca stradalog Davida, navodeći da je tražio od Tužilaštva da iste ispita, ali su odbili jer nisu, kako su rekli, relevantni.

Nestanak dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću reke Crkvena u Vrbas.

Nakon identifikacije tela, od 26. marta na banjalučkom Trgu Krajine počela su okupljanja građana organizovana putem "Fejsbuk" grupe pod nazivom "Pravda za Davida", koja je, kako je navedeno, formirana s ciljem dolaska do istine i rasvetljavanja "slučaja Davida Dragičevića".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    10. maj 2018 | 13:57

    U Republici Srpskoj je veliko bezakonje, besparica i beznadežnost, ma katastrofa. A svi znamo da "Riba smrdi od glave". Narod odlazi glavom bez obzira a i neka, nek ostanu "oni" sami sa sobom, pa nek se izjedu između sebe ko gladni pacovi.

  • nikola

    10. maj 2018 | 16:42

    Steta sto nije obracao paznju na svoje dete dok je bilo zivo pa sad sve ovo mora da radi iz neke grize savesti!

  • Nikola

    10. maj 2018 | 18:10

    Ako je RS toliko krhka da joj trazenje pravde za jedan izgubljeni zivot moze naskoditi,onda ne treba ni da postoji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA