≫ 

Davidov otac tvrdi da on nikada nije bio u ulici gde je kuća koju je navodno opljačkao: "Zašto bi krao, vidite njegovu sobu, medalje i diplome" (FOTO)

Prema rečima Davidovog oca, njegov sin "nikada nije ni bio u ulici u kojoj se nalazi kuća koju je navodno opljačkao, a kamoli ušao unutra"

  • 13
Davor Dragičević i David Dragičević Foto: Facebook/Davor Dragičević

Davor Dragičević, otac mladića Davida Dragičevića (21), čije je telo pronađeno 24. marta u ušću Crkvene u Vrbas, istakao je da njegov sin "nije lopov, narkoman i samoubica" i da nikada nije bio u kući, za koju nadležni tvrde da je opljačkao.

Od kako je pronađeno Davidovo telo, njegova porodica, prijatelji, drugovi i građani Banjaluke, svakodnevno se okupljaju na Trgu Krajina u Banjaluci, i "mirno i dostojanstveno traže da se otkrije ko ga je ubio".

Njegov otac Davor u potrazi sa istinom stigao je do Beograda, gde je još jednom ponovio da njegov sin "nije lopov, narkoman i samoubica" i da navodno iza njegove smrti stoje "pojedinci iz MUP-a Republike Srpske, u sprezi sa Tužilaštvom".

Otac Davida Dragičevića pričao u Beogradu o najgorim mukama svoga sina: Silovali su ga i bacili u kanalizaciju, ko je nalogodavac? (FOTO)

On je odbacio bilo kakvu politizaciju slučaja smrti njegovog sina u Republici Srpskoj i rekao da on zna sve i da bi, kada bi istražitelji to želeli, za pola sata mogli da reše slučaj.

- Egzekutora je bilo 15, kao i jedan koji ga je dokrajčio. Mene zanima ko je naručio njegovo ubistvo - rekao je Davor Dragičević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Na Fejsbuk grupi "Podrška za Davida" Davor često objavljuje fotografije i snimke iz istrage do kojih je došao, a koji, prema njegovim rečima, između ostalog, pokazuju da su "Davidu jataci priredili klasičnu sačekušu, i da je on kidnapovan i držan u zatočeništvu, gde je mučen, silovan, pre nego što je bačen u Crkvenu".

Prema rečima Davidovog oca, njegov sin "nikada nije ni bio u ulici u kojoj se nalazi kuća koju je navodno opljačkao, a kamoli ušao unutra".

- Zvaničnom istragom utvrđeno je da je David opljačkao kuću i da su kod njega pronađeni ključevi od kuće, koju je opljačkao, 200 maraka i novčanik. Apoeni novčanica koji su pronađeni kod Davida ne poklapaju se sa onima koje je vlasnik kuće prijavio da su mu ukradeni - istakao je Davor Dragičević i pitao "ko uzima ključeve od kuće koju je navodno opljačkao?"

On je dodao kako je nekoliko dana posle pronalaska Davidovog tela u Crkveni, "koja nije reka, već kanalizacija, puna fekalija i pacova", nekoliko metara odatle pronađen laptop.

Njegov otac pokazao fotografije sa obdukcije Foto: Telegraf.rs

- Pitao sam istražitelje koji laptop je David ukrao, a koji je pronađen nekoliko metara dalje od mesta gde je bilo njegovo telo. Kada mi ga je pokazao, nasmejao sam se - ispričao je on.

Zatim je prisutnima na konferenciji pokazao Davidov laptop.

- Ovo je Davidov laptop, koji košta oko 1.000 evra. Zašto bi on išao da krade, kada kod kuće ima laptop vredniji od ovoga pronađenog u kanalizaciji - istakao je Dragičević.

Otac nastradalog mladića zatim je pozvao sve da dođu kod njega kući i vide u kakvim uslovima je David živeo.

- Dođite da vidite njegovu sobu, medalje koje je osvajao, diplome koje je dobijao. Živimo u kraju koji je dobrostojeći, u našoj kući je, hvala Bogu, uvek imalo novca - rekao je on.

Dragičević je ponovio da je "ratni invalid, koji prima malu invalidsku penziju i da nikada ništa nije tražio od države".

- Nisam tražio ni novac, ni posao, radim kao konobar, trudim se da svojoj deci priuštim sve što im treba. David je bio pošten i čestit čovek, a ne lopov, kako su ga prozvali. Imam još dece, ali on je bio moja duša - istakao je on.

"David je bio moja duša", rekao je njegov otac Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE SA OBDUKCIJE

Davor Dragičević pokazao je fotografije sa druge obdukcije svog sina, koje su urađene na njegovu inicijativu.

- Recite mi, da li ovako izgleda osoba koja se utopila u kanalizaciji, rečici koja nije dublja od članaka? Mog sina su brutalno pretukli, izubijali, silovali, na licu i telu je imao vidljive rane. To sam video kada sam išao da ga identifikujem, a to se vidi i na fotografijama sa obdukcije koje posedujem -  istakao je on.

Fotografiju sa obdukcije možete da pogledate ovde.

Dodao je kako se na "jednoj fotografiji, na kojoj leži na stomaku, vidi da mu je izvučen kaiš, dok je na drugoj kaiš zakopčan".

David Dragičević na kraju je ponovio da želi da sazna "ko je glavni nalogodavac koji je rekao da ubiju Davida."

- Zanima me ko su glavni nalogodavac, egzekutori koji su ga kidnapovali, danima mučili i silovali i onaj ko ga je na kraju ubio - ponovio je Davor Dragičević.

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    11. maj 2018 | 21:11

    Gledao sam na tv njegovo izlaganje iako ne pratim to vidi se da je čovek notorna budaletina,nije ni čudo da mu je dete otišlo u pogrešnom pravcu.

  • Aca

    10. maj 2018 | 16:15

    Ti druže očiito nisi poznavao svoje dete!!!

  • Mirko BL

    10. maj 2018 | 17:48

    Ovaj slučaj se koristi za naduravanje političkih protivnika a svako ko je poznavao Davida, zna da je dečko bio problematičan i u kakvim se krugovima kretao!Što ne znači da je zaslužio ovakav kraj, samo činjenice su neumoljive a po njima, ta priča o otmici ne pije vodu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA