Hrvat hteo da proda sina na internetu, a onda se branio da je oglas postavio slučajno

Policija je zatvorila sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s detetom, a radnici Centra za socijalni rad pod pratnjom policije ušli su u kuću

  • 2

Ocu iz malog sela u Podravini u Hrvatskoj na vrata je pokucala interventna policija jer je na internetu objavio da prodaje - petogodišnje dete, piše podravski.hr.

Mali Dragan (7) je heroj, svaki dan prelazi 60 km do škole: Živi u selu bez struje i vode, nema drugove, pa se igra sa životinjama (VIDEO)

Uz fotografiju deteta naveo je i cenu od 2.000 kuna (oko 32.000 dinara). Administratori veb stranice obavestili su policiju, pa su pripadnici interventne jedinice uz pratnju radnika Centra za socijalni rad oduzeli dečaka porodici.

- Najmanje desetak policajaca opkolilo je celo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Ma, sve se dogodilo u nekoliko minuta - rekao je jedan meštanin.

Policajci opkolili naselje u kom je dete živelo, Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

Policija je zatvorila sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s detetom, a radnici Centra za socijalni rad ušli su u kuću, pod pratnjom policije, jer su se bojali izbijanja nasilja i opiranja roditelja.

UZELI IM I DRUGO DETE

Reč je o detetu starom pet godina, a Centar je od porodice, zbog ozbiljnosti situacije, odmah uzeo i drugo dete. Oba deteta su hitno udomljena. Pokrenut je sudski postupak za zaštitu dece.

Otac, koji se branio da je oglas postavio slučajno i da nije imao nameru da proda sina, prijavljen je za povrede prava deteta. Županijsko državno tužilaštvo oca na kraju neće teretiti za kazneno delo trgovanja ljudima, već samo za povredu prava deteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    11. maj 2018 | 07:52

    Boze me sacuvaj, prodavati kojekakvim pedofilima i ko zna kome jos za organe svoje rodjeno dete, njega treba u ludnicu , i njega i tu majku. Jadno to dete. Tog kretena treba kastrirati da nikada vise nema svoga roda ni poroda i njega i tu ludu zenu koja je to dozvolila. Dokle smo dogurali gospode boze!

  • Zoran Veteran

    11. maj 2018 | 06:37

    Tamo vam je blizu Goli Otok, velika šteta što ne radi, ima i naših kandidata koliko hoćete...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA