≫ 

Nezapamćeni skandal u Kliničkom centru CG: Porodilji dali tuđu bebu, suprug tek kod kuće primetio da je dete mnogo sitno

Kada su stigli kući, majka je odvila novorođenu devojčicu i videla da im broj narukvice nije isti

  • 12

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se nečuvena situacija pošto je sa majkom otpuštena tuđa beba, javila je RTCG.

Zadavila bebu od šest meseci! Uhapšena žena iz Bara

Iz KCCG je tim povodom saopšteno da će ubuduće prilikom otpusta, pored majke, prisustvovati još tri osobe sa klinike - jedan neonatolog i dve medicinske sestre.

Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj, Foto: Pixabay.com

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište KCCG, porodilja i njen suprug nisu ni slutili da dete nije njihovo, a prvi je posumnjao otac koji je primetio da je beba mnogo sitnija. Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu devojčicu i videla da im broj narukvice nije isti.

Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dete.

SESTRA SE NIJE PRIDRŽAVALA PROCEDURE

U KCCG su potvrdili da je došlo do zamene beba.

- Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen - saopšteno je iz KCCG.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju je odmah izvestio upravu KCCG, a protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, radi promene radnog mesta i suspenzije.

VIDEO: Ko je bolji roditelj, mama ili tata?

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goldony

    17. maj 2018 | 00:06

    Pobogu pa zar roditeljima treba broj. Ja sam imao tri sina, svakih deset godina. Nema šanse da ne prepoznam moje bebe, bez brojeva. Ja sam prisustvovao svakom porođaju i zapamtio svaki detalj na sinovima, bruka za roditelja i sramota za profesionalnu ustanovu...

  • Nothing

    16. maj 2018 | 23:32

    To se stalno dešava u kliničkom centru, mnogi ljudi i ne primijete

  • Kraljevčanka

    17. maj 2018 | 09:11

    To nije ništa strašno za medicinske sestre..kako one znaju da kažu citiram:"Jaka stvar dal je muško ili žensko dete je dete"! Meni su tako doneli na podoj devojčicu a rodila sam dečaka i kada sam rekla sestri da ovi dete nije moje ona mi je odgovorila .....čitajte citirane reči! Jer se majka od devojčice zvala isto kao i ja ali nismo imale isto prezime! Što znači da sestra nije dobro pogledala šta joj tamo piše..i posle par ubedjivanja da je moje dete muško i kad sam joj zapretila da ću otići kod načelnika ona je tek tad pristala da pogleda papire i videla da je pogrešila! Strašno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA