Otac nastradalog Davida ima nove dokaze o ubistvu sina: Sve ću snimke pustiti, neka svet vidi kako ga ubijate (FOTO) (VIDEO)

On je zatražio da se slučaj reši do oktobarskih izbora

  • 7

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida Dragičevića, rekao je okupljenima na Trgu Krajina u Banjaluci da ima nove dokaze da je njegov sin ubijen.

Više od dva meseca porodica, prijatelji, oni koji su poznavali Davida ali i oni koji nisu, a koji žele da se otkrije istina, svake večeri se okupljaju na Trgu Krajina u Banjaluci.

Otac nastradalog mladića Davor Dragičević rekao je u utorak "da Tužilaštvo i MUP RS ne smeju reći šta je istina, jer je previše surova". Zato je pozvao sve građane da 7. jula na Trgu Davida Dragičevića dođu i mirno i dostojanstveno pokažu snagu boreći se za tu istinu.

Nikad jače reči Davidovog oca: Dokažite da je moj sin lopov, narkoman, da se ubio... i ja ću se javno ubiti ovde! (VIDEO)

On je poslao i poruku svim institucijama RS i rekao im da ima nove dokaze.

- Imam nove snimke, ne budete li do oktobarskih izbora rešili mučenje, maltretiranje i ubistvo mog sina biću prinuđen da delujem. David nije poklekao pred zločincima, neću ni ja pokleknuti pred vama, isto zločincima i ubicama, pripadnicima MUP-a u sprezi sa Tužilaštvom i ostalima koji sarađuju sa njima - rekao je Davor.

On je još jednom zatražio da se slučaj reši do izbora, ovaj put navodeći šta će u suprotnom učiniti.

- Vi rušite ovu državu. Ne budete li rešili do oktobarskih izbora slučaj, sve ću pustiti dokaze koje imam, neka svet vidi u kakvom mraku živimo i kako se ubija jedan dvadesetjednogodišnjak. Surovo. Nismo isti. Uz nas je narod i preko 90 odsto pripadnika MUP-a i Tužilaštva, poštenih i časnih - poručio je Davor.

Davor je rekao da ima nove dokaze da je njegov sin ubijen Foto: Tanjug/AP

Novinar Slobodan Vasković, koji od početka prati Davidov slučaj, objavio je na svom blogu da je Davor pozvao dve devojke koje su te noći bile sa Davidom, da kažu istinu.

- Vreme 18.03, 2 časa, 32 minuta i 41 sekunda. Pozivam dve devojke koje su bile tu sa Davidom Dragičevićem da dođu na Trg da kažu šta znaju. Znam da je jedna od tih devojaka maltretirana u MUP-u od strane inspektorke, koja je pretila zatvorom, novčanom kaznom jadnom detetu - rekao je Davor Dragičević u utorak.

On je rekao da se na snimku u 2 časa, 41 minut i 12 sekundi, vide "tri momka jataka, koja posle ulaze u kuću u Ulici Velibora Janjetovića".

- Dajem vam priliku da dođete na Trg ovde da kažete istinu. Još uvek sam čovek. Još malo. Ne budete li došli stići će vas istina i pravda, vi ste saučesnici i ubice u predmetu surovo ubistvo Davida Dragičevića - rekao je otac nastradalog mladića.

Njegovo telo je pronađeno u kanalizaciji Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

On je dodao kako ima nove snimke i dokaze o likvidaciji njegovog sina.

Vasković je istakao da "objavljuje novu činjenicu do koje je došao - još jedan dokaz da u noći 18.03. David Dragičević nije otišao prema naselju Lauš da opljačka kuću Rađenovih, kako je to deo vrha MUP RS tvrdio".

- Ta kuća, režirana pljačka u njoj, trebala je naručiocima ubistva, ubicama i njihovim saučesnicima, da posluži za "pokrivanje" ubistva Davida, odvlačenje pažnje od tog užasnog čina - napisao je novinar.

Vasković je istakao da "kamera, koja se nalazi na knjižari Kultura nije u noći 18.03. snimila Davida Dragičevića da prolazi prema naselju Lauš".

- Knjižara na kojoj je montirana ta kamera za video nadzor nalazi se u ulici Petra I Karađorđevića, tačno na raskrsnici, preko puta zgrade Ekvator, saopštili su mi izvori iz Okružnog tužilaštva Banjaluka. Ta kamera mnogo bolje pokriva raskrsnicu nego ona sa NLB banke, za koju su Dragan Lukač i Darko Ilić tvrdili da je snimila Davida Dragičevića kako ide prema naselju Lauš u 2 časa i 38 minuta - istakao je on.

Novinar je još jednom ponovio Davorove reči, koji je rekao da su "njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa".

- Nakon toga njegovo telo je bačeno u kanalizaciju Crkvena. Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine - rekao je Dragičević.

Telo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

(Telegraf.rs/6yka.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA