Hrvatska vlada čestitala Dan državnosti preko Fejsbuka, a onda su krenuli komentari nezadovoljnih građana

Neki hrvatski mediji su preneli da se vlada osramotila i da je građanima uputila bizarnu čestitku

  • 3

Vlade Hrvatska čestitala je današnji Dan državnosti na Fejsbuku, ali je to naišlo na veliko neodobravanje građana koji koriste tu društvenu mrežu.

- Svim hrvatskim ljudima, Hrvaticama i Hrvatima čestitamo Dan državnosti - piše na vladinom Faejsbuk profilu, uz link na čestitku koju je potpisao premijer Andrej Plenković, lično.

Hrvatska danas obeležava Dan državnosti: Vlast položila vence na Tuđmanov grob

"Svim hrvatskim ljudima. Neko preko veze upao i dobio posao da vodi Fejsbuk stranicu", "ljudima? Valjda bi trebalo da piše "državljanima", "građevinama", "koga podrazumevate pod hrvatskim ljudima?", samo su neki od komentara.

Ima i onih kojih su odgovorili i ovako: "Hvala lepo. Slavimo u Nemačkoj radi vas", "još malo i moćićete nam svakome ponaosob čestitati... Čija ste vi vlada uopštte?", "a posebno iseljenima", "fascinantno i atraktivno".

Inače, u čestitki vlada hvali "jedinstven rezultat u javnim finansijama", priseća se "mudrih odluka prvog hrvatskog predsednika dr.Franje Tuđmana", preneo je portal Index.

Neki hrvatski mediji su preneli da se vlada osramotila i da je građanima uputila bizarnu čestitku.

Portal Net piše da je malo reći da su građani ovu objavu dočekali na nož.

Hrvatski državni vrh na misi Foto: Tanjug/Foto Hina/TOMISLAV PAVLEK

A kao jedan od komentara je i Srđana Strunje, koji je napisao: "E toliko je lepo u Domovini da čak i životinje beže za Nemačku".

"Pa nije danas St. Patrick''s day", našalio se jedan komentator, a usledilo je i mnoštvo komentara s porukama: "sramota" i "ma*š".

VIDEO: U Beogradu otvorena Hrvatska privredna komora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apsurdistan

    25. jun 2018 | 14:24

    Честиттају " hrvatskim ljudima, Hrvaticama i Hrvatima"?! Јел то њихова власт каже да Хрватице и Хрвати нису људи? Е нека су им рекли!

  • Dragan

    25. jun 2018 | 14:23

    A nama je to smešno pošto je u Srbiji bolje? Hahaahahahahahahahhaaaaaaaa

  • Cika Velja

    25. jun 2018 | 14:54

    Ja zivim u Srbiji,i ne interesuje me kakvih problema imaju Hrvati?! Uostalom,ona uzrecica "neka komsiji crkne krava" kod mene nema ni znacaj ni primenu???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA