Hrvatsko more puno fekalija, iz vode se širi nesnosan smrad: Preti zaraza ešerihijom koli, a sumnja se da je više plaža zagađeno

Fekalije su se izlile u more, vlasti apeluju da se ne kupate u ovim delovima Jadrana

  • 24

More po kome plivaju fekalije, kao i nesnosni miris koji se širi plažom, danas je odvratio turiste od kupanja u pojedinim delovima Hrvatske. Vodom, osim prljavštine, hara i bakterija ešerihija koli.

Mapa Hrvatske iznervirala Bosance kao nikada do sada: Zbog jedne stvari zadirkuje ih ceo svet

Dubrovačko-neretvanska županija upozorila je javnost da je na plažama Hotela Rixos Libertas u Dubrovniku i Hotela Plat u Župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog zagađenja mora fekalnim vodama.

Voda u Hrvatskoj nije svuda za kupanje Foto: Wikipedia/Dani Tic

Prema obaveštenju Zavoda za javno zdravstvo, 10. jula 2018. godine, tokom ispitivanja kvaliteta mora, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plažama Hotela Rixos Libertas u Dubrovniku i Hotela Plat u Župi dubrovačkoj prelaze granične vrednosti za mikrobiološki parametar ešerihija koli.

Provera vode će se ponavljati sve dok nalazi ne budu uredni, a svima je skrenuta pažnja da se ne kupaju na ovim plažama do daljnjeg.

Ipak, postoji mogućnost i da su neke druge plaže takođe zagađene, jer se lokalnim medijima neprestano javljaju razočarani turisti.

- Sramota, u podne su jednostavno spojili cev kroz šahtu na rivi i pustili fekalije u more. Kad su došli komunalac i inspekcije, cevi više nije bilo i izmet je prestao da izlazi, pa oni osim zapisnika ništa nisu mogli utvrditi. Turističko mesto pliva celi dan u izmetu... - tim rečima se Slobodnoj Dalmaciji obratila čitateljka iz Krila Jesenice.

Turistima koji trenutno borave u susednoj državi savetuje se da se dobro raspitaju o kvalitetu vode, pre nego što uđu u nju, kako se sa odmora ne bi vratili zaraženi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA