≫ 

Uhapšeni državljani Srbije u Baru: Po državnim firmama krali novac i kreditne kartice

R. L. i M. S. su, kako se sumnja, na teritoriji Crne Gore počinili ukupno 60 krivičnih dela

  • 0

Barska policija je u četvrtak uhapsila državljane Srbije, R. L. (54) i M. S. (61) iz Valjeva, koje sumnjiče da su na teritoriji Crne Gore počinili ukupno 60 krivičnih dela od 2016. godine, pišu vijesti.me.

Lopov iz crkve ukrao ikonu Bogorodice Trojeručice i zlato koje se nalazilo pored nje: Policija ga uhvatila posle 20 dana

Oni su, kako je saopšteno iz Uprave policije, osumnjičeni da su počinili 11 krivičnih dela krađe i četiri krivična dela falsifikovanja i zloupotrebe kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

- Policijski službenici Centra bezbednosti Bar su u sadejstvu sa kolegama iz Podgorice, Budve, Herceg Novog, Berana, Ulcinja, Tivta, Cetinja, Kotora, Žabljaka i Mojkovca, došli do saznanja da su ova lica, sumnja se, pored ovih 15 krivičnih dela počinjenih na teritoriji Opštine Bar, počinila još 45 krivičnih dela. R. L. i M. S. su, kako se sumnja, na teritoriji Crne Gore počinili ukupno 60 krivičnih dela - stoji u saopštenju policije.

Predstavljajući se kao stranke, dolazili u javne ustanove i koristeći nepažnju zaposlenih ulazili u kancelarije, Foto: Pixabay.com

Oni su, sumnja se, od leta 2016. do 12. jula ove godine, predstavljajući se kao stranke, dolazili u javne ustanove i koristeći nepažnju zaposlenih ulazili u kancelarije i iz njihovih unutrašnjosti krali novčanike u kojima se nalazio novac i kreditne kartice.

ČETIRI POTERNICE U SRBIJI

- Proverama preko službenika Republike Srbije, a koji su kao ispomoć tokom letnje turističke sezone upućeni u Crnu Goru, utvrđeno je da su za R. L. raspisane četiri lokalne poternice u Republici Srbiji - navode iz policije.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru je naložio da se R. L. i M. S. uhapse zbog sumnje da su počinili navedena krivična dela. Nakon saslušanja, državni tužilac je doneo rešenje o zadržavanju osumnjičenih do privođenja sudiji za istragu u Osnovnom sudu u Baru, nakon čega su sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

VIDEO: Crnogorski specijalci u akciji "Alkatraz"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA