≫ 

Na Kosovu uhapšen bivši karatista, osumnjičen za ubistvo Radomira Đuričkovića (FOTO)

U ratu suprostavljenih kriminalnih grupa "škaljaraca" i "kavčana", koji je započeo pre četiri godine kada je u Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina vrednih 15 miliona evra, ubijeno je tridesetak osoba

  • 1

Podgoričanin Mario Milošević (38), nakon skoro dve godine bekstva uhapšen je u sredu u prištinskom naselju Kalabrija zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine u Cetinju, saopšteno je iz Uprave policije.

U isto vreme uhapšen je i Đorđe Pavićević (31) iz Nikšića, koji se nalazio u društvu Miloševića, a koji je 3. jula 2018. godine pobegao iz medicinske ustanove, u kojoj je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog dela otmica u sticaju sa krivičnim delom iznuda u pokušaju, izvršenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru.

>>> Krvavi rat klanova u Crnoj Gori: Najkompletniji spisak mafijaša koji su rat započeli zbog kokaina, a obračune preselili i u Beograd (FOTO) (VIDEO)

U trenutku hapšenja, Milošević je bio naoružan - Foto: Uprava policije

- Uspešnom i efikasnom saradnjom službenika Uprave policije i policije Kosova u sredu je na teritoriji Kosova realizovana zajednička akcija i lišen je slobode M.M. za kojim je bila raspisana poternica od strane NCB Interpol Podgorica zbog krivičnog dela teško ubistvo počinjenog na štetu R.Đ. Takođe, u ovoj akciji, slobode je lišen i Đ.P. koji se nalazio u bekstvu, a koji je prilikom hapšenja posedovao lične isprave na ime drugog lica. Prilikom hapšenja M.M. je bio naoružan, a daljim pretresom ovih lica, pronađeni su oružje i opojne droge - saopšteno je iz Uprave policije.

Kosovski mediji objavili su da su u akcji, pored Miloševića i Pavićevića uhapšeni još jedan strani državljanin i državljanin Kosova koji su takođe osumnjičeni za ubistvo.

Osim osnovane sumnje da je počinio ubistvo Đuričkoviića, crnogorska policija tragala je za  bivšim karatistom Mariom Miloševićem, koji se dovodi u vezu sa kavačkim klanom, zbog indicija koje ukazuju na sumnju da je učestvovao u više likvidacija počinjenih na teritoriji Crne Gore, koje su posledica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, a što će biti predmet daljih policijsko tužilačkih aktivnosti u smislu obrade i dokazivanja.

Milošević je uhapšen u zajedničkoj akciji crnogorske i policije Kosova - Foto: Uprava policije

Zbog osnovane sumnje da su učestvovali u ubistvu Đuričkovića, policija i dalje traga za Igorom Mašanovićem (22) i Vukanom Vujačićem (23). Smrtonosne hice u Đuričkovića, kako se navodi u optužnici, ispalio je Mašanović, a tužilaštvo tvrdi da je Milošević dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao optuženi Vujačić.

Kako navode iz Uprave policije, akcija hapšenja Miloševća trajala je dva meseca. Neposredno pre hapšenja, kosovska policija je opkolila zgradu u kojoj se krio Milošević, a u kojoj, prema operativnim saznanjima, ima više štek stanova i osoba za kojima se traga zbog najtežih krivičnih dela.

U ratu suprostavljenih kriminalnih grupa "škaljaraca" i "kavčana", koji je započeo pre četiri godine kada je u Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina vrednih 15 miliona evra, ubijeno je tridesetak osoba.

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • жељо

    19. jul 2018 | 12:41

    А убицу Оливера Ивановића неможете да ухапсите ааааа?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA