≫ 

Ovo je mladić iz Srbije koji je zbog tetovaže na leđima pretučen u Splitu (FOTO)

Dok je šetao sa drugaricom, opkružilo ga je deset Hrvata koji su mu se obratili rečima "Ovde ste došli da provocirate"

Aleksandar Gundelj pretučen je pre dva dana na plaži Bačvice kod Splita, zbog tetovaže koju ima na leđima a na kojoj su ispisane reči cara Lazara na ćirilici.

Danas često vređaju Srbe u Hrvatskoj, a zaboravlja se da je u Splitu sa oduševljenjem otkrivena spomen-ploča hrabrim srpskim oslobodiocima 

Dok je šetao sa drugaricom, opkružilo ga je deset Hrvata koji su mu se obratili rečima "Ovde ste došli da provocirate", a zatim su nasrnuli na njega.

Foto: Đakomo Beluči/Facebook

Njih je isprovocirala tetovaža na Aleksandrovim leđima na njoj je ispisan citat cara Lazara na ćirilici koji glasi "Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kakva je sila koja me prati, nego po tome koliku svetinju branim". Iznad te tetovaže stoji još jedna na kojoj piše "Delije Knin".

Policija mu je rekla da mora da napusti Split Foto: Đakomo Beluči/Facebook

Aleksandar je srećom uspeo da umakne nasilnicima u obližnji kafić iz kojeg su ga izbacili i rekli da ne žele da učestvuju u njihovoj svađi. Na kraju se sklonio u zgradu gde je jedna od stanarki odmah pozvala policiju.

U stanici su mu saopštili da ne može više ostati u Splitu i da ga što pre napusti.

Inače Aleksandar Gundelj je iz Subotice, ali je inače rodom iz Knina, odakle je sa porodicom izbegao 1995. godine. Sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama voli da putuje, često citira reči velikih imena srpske istorije, ali i Njegoša, a velika su mu ljubav i motori.

VIDEO: Hrvati slave drugo mesto i horski uz Tompsona vređaju Srbe

(M. Antonijević/ m.antonijevic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    29. jul 2018 | 22:25

    Deset na jednog je svojstveno siptarima i hrvatima. Tad su jedino hrabri.

  • Dabome

    29. jul 2018 | 22:00

    Tetovazama glumi velikog Srbina a ide na odmor u hrvatsku, dusu da odmori i da mali doprinos hrvatskoj ekonomiji. I svima vama savremenog razmisljanja koji idete tamo zelim od srca isto tako da prodjete.

  • RSK

    29. jul 2018 | 21:05

    Za ovo je trebala petlja ili manjak mozga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA