Evo koliko košta iznajmljivanje bombaša u Makedoniji: Za ovu sumu evra napadač bacio eksploziv na kuću u Kumanovu

Plaćene ubice u Makedoniji se mogu iznajmiti relativno jeftino

  • 1

Za nadoknadu od 1.000 evra, S.A. iz sela Orizari, na severoistoku Makedonije, bacio je bombu na kuću bivšeg člana Izvršnog komiteta opozicione partije VMRO-DPMNE, D.G. u ulici Slaviša Vajner u Kumanovu. U toj kući žive tri porodice.

Bomba je eksplodirala u dvorištu kuće, tako da nije bilo ni žrtava, ni povređenih.

>>> U bombaškom napadu u Pakistanu 12 mrtvih, 50 povređenih: Među stradalima i kandidat na izborima (FOTO)

Bombaški napad je dogodio se još 27. maja ove godine, tri i po sata posle ponoći, a policija je tek danas saopštila da su protiv naručioca i izvršioca bombaškog napada podnete krivične prijave.

Izvršilac, kao i nalogodavac i posrednik su uhapšeni i protiv njih su podnete krivične prijave - Printskrin: Youtube/МАКЕДОНСКА ПОЛИЦИЈА

- SUP Kumanovo je podneo krivičnu prijavu protiv S.T. (49) iz Kumanova zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo "podsticanje" u vezi sa "izazivanjem opšte opasnosti" i "nedozvoljenom izradom, držanjem, posedovanjem i trgovinom oružjem ili rasprskujućim materijalima". Krivična prijava podneta je i protiv I.Š. (53) iz sela Orizari, opština Lipkovo, za krivično delo "podsticanje" u vezi sa "izazivanjem opšte opasnosti". Takođe, prijava je podneta i protiv S.A. iz sela Orizari zbog "izazivanja opšte opasnosti" i "nedozvoljene izrade, držanja, posedovanja i trgovine oružjem ili rasprskujućim materijalima".

- Početkom maja 2018. godine u kafe baru u Kumanovu, prvoprijavljeni S.T. je od drugoprijavljenog I.Š. zatražio da sa trećom osobom dogovori da za nadoknadu od 1.000 evra baci bombu u dvorište kuće D.G. u Kumanovu. Nakon toga, S.T. je I.Š. dao bombu, koju je ovaj potom predao S.A., a on ju je 17. maja oko 03:30 časova bacio u dvorište kuće D.G. u ulici Slaviša Vajner u Kumanovu. S.A. je priveden, a sudija mu je odredio meru pritvora - navodi se u saopštenju MUP.

VIDEO: Tutin: Eksplozija u dvorištu funkcionera SDA i opštine

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    2. avgust 2018 | 09:18

    Jasno je zasto je jeftino, amateri, pohvatani ko macici na legalo. Odkada i seljaci da se bave ovim poslom, doslo vreme da profesionalci ostaju bez hleba. To je isto kao da zelite firmiranu majicu a ona mnogo kosta, Vi odete i kupite kinesku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA