Na Jadranu postalo pakleno vruće: Hrvatsku pogodio toplotni talas, na snazi je crveni meteoalarm (VIDEO) (MAPA)

Meteoalarmov crveni alarm upaljen je u utorak na području cele hrvatske jadranske obale, od Istre do krajnjeg juga kao i za Dalmatinsku zagoru

  • 2

Za celu hrvatsku jadransku obalu na snazi je i danas crveni alarm zbog vrućina, dok je narandžasto upozorenje na snazi za zagrebačko područje, a žuto za osječko.

Prema prognozama meteorologa, očekuje se najviša dnevna temperatura između 29 i 35 stepeni Celzijusovih, na istoku i u gorju malo niža.

Paklena mapa sveta: Temperature postaju neizdržive, najgore tek dolazi - čeka nas toplotni horor

Meteoalarmov crveni alarm upaljen je u utorak na području cele hrvatske jadranske obale, od Istre do krajnjeg juga kao i za Dalmatinsku zagoru.

Žuto i narančasto i dalje stoji za kopnene krajeve. Građnima se savetuje da piju dosta tečnosti, da borave u hladu i klimatizovanim prostorijama i da se ne izlažu velikim naporima tokom dana.

U kopnenom delu malo više oblaka nego na Jadranu, a prema istoku već tad može biti i pljuskova. Na moru i u sredu ujutro bura. Dosta toplo, dvadesetak stepeni u unutrašnjosti, oko 18 u gorju, a između 23 i 28 na Jadranu.

SUNČANO I VRUĆE

Nastavlja se većinom sunčano i toplo vreme. Toplotni talas će svoj vrhunac dostići u utorak i u sredu, kad će temperatura prelaziti 35 stepeni.

No ovako visoke temperature, na nekim za to karakterističnim mestima mogu se zadržati sve do nedelje. To su svakako Knin, zatim Šibenik, Ploče.

Ovako trenutno izgleda situacija u Hrvatskoj Foto: DHMZ

VEOMA VISOK UV INDEKS

Temperatura mora je većinom između 24 i 26 stepeni, a u skladu sa prognozom, UV indeks će biti vrlo visok.

Od sredine nedelje ponovno nešto nestabilnije, pa bi uz jači razvoj oblaka u poslepodnevnim časovima na kontinentu opet moglo biti izraženijih pljuskova, posebno prema istoku zemlje. Zadržaće se vrućina, iako će temperatura biti malo niža. Uglavnom sunčano i svakako vruće ostaje i na Jadranu.

U četvrtak i petak može biti više oblaka, verovatnije u unutrašnjosti Istre i Dalmacije gde će pritom biti i malih mogućnosti za kakav pljusak. Uz ponegde vrlo tople noći, neće biti jako prijatno.

VIDEO: Meda se hladi u bari

(Telegraf.rs/Tanjug/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    1. avgust 2018 | 11:36

    Ovo je odlično vani 35 u moru 25 stepeni, samo da potraje, letujem na jadranu, sve super.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA