Ovo je crnogorski oficir koji je prisustvovao proslavi "Oluje" u Kninu: Rodom je iz Nikšića, učestvovao u akciji "Orlov let" (FOTO)

Crnogorski oficir koji je prisustvovao prolavi “Oluje” u Kninu je pukovnik Ivan Mašulović (46) iz Nikšića, saznaje Borba.

  • 82

Crnogorski oficir koji je prisustvovao prolavi “Oluje” u Kninu i time izazvao salvu osuda i u Srbiji, i u Crnoj Gori, jeste pukovnik Ivan Mašulović (46) iz Nikšića, saznaje Borba.

Mašulović se nalazi na funkciji vojno diplomatskog predstavnika - izaslanika odbrane u Hrvatskoj. Na tu funkciju je imenovan odlukom Saveta za odbranu i bezbednost Crne Gore 3. oktobra prošle godine, a važi za kadar Milana Roćena.

Oficir crnogorske vojske na obeležavanju "Oluje" u Kninu

Učili su me da mrzim Srbe, "oni su anti-krst", a ja sam ih sve više voleo: Emotivno pismo Hrvata koji ne slavi "Oluju" stiglo je u pravi čas

Mašulović je, kako prenosi Borba, jedan od najodanijih kadrova DPS-a, a većinu svoje karijere je proveo u poliicji i u ANB-u. Bio je načelnik Odeljenja bezbednosti u Kotoru, a od 2004. šef Centra bezbednosti Herceg-Novi.

Prisustvo crnogorskog predsednika razočaralo je mnoge Printskrin: HRT1

Kada je Veselin Veljović imenovan za direktora Uprave policije, oktobra 2005, Mašulović postaje šef Uprave kriminalističke policije. U tom svojstvu je bio jedan od protagonista policijske akcije “Orlov let”. U novembru 2006, kada je ministar inostranih poslova prvi put postao Milan Roćen, Mašulović je imenovan za rukovodioca Službe za informativno-bezbednosnu i tehničku podršku MIP-a.

U septembru 2008. Mašulović prelazi u ANB i biva postavljen za šefa Centra za Podgoricu. Međutim, sa te funkcije je ubrzo smenjen, pa je ubrzo prešao u Ministarstvo odbrane.

Hrvati proslavili dan kada su pobili 2.000 ljudi i proterali 250.000 Foto: AP/Tanjug

U Ministarstvu odbrane Crne Gore je bio pomoćnik ministra, Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u dva mandata, sve do dobijanja pozivnice za članstvo u NATO, kada je angažovan na poziciji Savetnika ministra odbrane za bezbednosnu i odbrambenu politiku. Nakon toga je proizveden u čin pukovnika Vojske Crne Gore, a potom i postavljen na dužnost načelnika Odeljenja za obavještajno-izviđačke poslove (G2). Sada obavlja dužnost vojnog atašea - izaslanika odbrane u Republici Hrvatskoj.

Podsetimo, velika prašina u javnosti podigla se nakon objavljivanja snimka iz Knina na proslavi operacije Oluja, gde se u prvim redovima video i oficir Vojske Crne Gore.

VIDEO: Hrvatska obeležava "Oluju", najviši državni zvaničnici prisutni u Kninu

(Telegraf.rs/Borba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjakowsky

    5. avgust 2018 | 21:44

    Jadovi,nema kraja ponizenja Crnogorskig naroda.

  • Mile

    5. avgust 2018 | 19:36

    Zar i vi braco Crnogorci igrate ovako sramnu ulogu. Prosto ne mogu da poverujem.

  • PEXON

    5. avgust 2018 | 21:32

    Jadna mu majka.stidi se oficircicu.pokloni se zrtvama oluje seti se mrtvih I prognanih.mada I nisi za bolje nego za tu crnu hrvatsku zastavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA