Vučić poručio Zagrebu: I dalje koristite komunističku podvalu o Tesli (VIDEO)

Predsednik Srbije poseban deo konferencije za medije posvetio poreklu Nikole Tesle i stradanju njegove porodice

  • 89

Srpski predsednik Aleksandar Vučić održao je danas konferenciju za novinare u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu gde je komentarišući odnose Hrvatske i Srbije, spomenuo Nikolu Teslu i ustaše.

Nakon što je pojasnio kako bi ponovio sve što je rekao nedavno u Bačkoj Palanci, osvrnuo se na srpske žrtve u Drugom Svetskom ratu.

Hrvati slave oluju Foto: AP/Tanjug

Ustaški simboli i divljanje na Tompsonovom koncertu: Na proslavi Oluje program vodio neonacista i diler droge (FOTO) (VIDEO)

- Žao mi je što je neko ljut što sam nešto nazvao pogromom, podsetio sve da je Nikola Tesla Srbin. Nema podataka da je ikada rekao ono o srpskom rodu i hrvatskoj domovini, to je komunistička izmišljotina. Tesle su strašno stradale od ustaškog režima. Više od devedeset njih je pobijeno. Da je Tesla bio u Lici u to vreme, sasvim sigurno ne bi preživeo, kao što niko od njegovih nije preživeo. Žao mi je što su to činjenice - rekao je Vučić.

Vučić se obratio javnosti Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Tri dana nakon upoređivanja Hrvatske sa Hitlerovom Nemačkom, srpski predsednik je kazao da bi sve ponovio, ali ovaj put da bi rekao i više, pogotovo ako bi mogao da vidi dan unapred, odnosno šta se događalo tokom proslave Oluje u Hrvatskoj 5. avgusta.

Ovako je Zagreb proslavio rođendan velikog srpskog naučnika Nikole Tesle (VIDEO)

- Odnosi Hrvatske i Srbije nisu bili naročito topli, ne zbog odluke Srbije, nego zbog permanentnog vođenja politike protiv naše zemlje i našeg naroda. Moja želja za boljim odnosima Hrvatske i Srbije ostaje - rekao je Vučić na pres konferenciji.

Porodica Nikole Tesle je dosta stradala za vreme rata Foto: Profimedia/Roger Viollet

- Ja neću moliti i kukati zbog hajke i harange protiv mene, neka oni radije pogledaju šta su radili. Ja sam govorio na jedan dostojanstven i miran način, ne iznoseći fašističke pozdrave. Što ne bih mogao da kažem da je bio slučaj u Glini i u nekim drugim hrvatskim mestima. Imamo molbu za njih. Kad god hoćete dobrodošli ste u Srbiju. Kad ne želite, ne morate. Ja od razgovora sa bilo kim ne bežim i nisam kukavica - nastavio je.

VIDEO: Vučić o odnosima Srbije i Hrvatske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pierre

    7. avgust 2018 | 20:22

    Kompleks nize vrednosti je teska bolest . Lecenje je dugo bolno i neizvesno . Siroti ' Rvati ne mogu da nadju pravu psiho terapiju . Mozda ce u narednih sto godina i uspeti à mozda ni tad' .

  • Mihailović

    7. avgust 2018 | 17:39

    Za zločince postoje sudovi i haški sud...treba stalno ponavljati da sudci na nagovor teodora merona oslobodili zločince u oluji i tako se pridružili strašnom zločinu i zadali neizmerljivu bol žrtvama bez pravde...nije vredilo ni naređenje zločinca tuđmana koje je snimljeno, a naređenje sprovedeno...a proslava u Glini...ZLONČICI ne mogu da ne dođu na mesto zločina...

  • MVP

    7. avgust 2018 | 17:32

    Hrvati su najsvirepije ubice danasnjice, ubili su 2700 neduznih ljudi u koloni izbeglica, SRAM ih bilo, nikada im ne treba oprostiti niti sa njima graditi bilo kakve odnose, treba ih potpuno ignorisati i nikada ne zaboraviti zlo koje su naneli neduznom srpskom narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA