≫ 

Umesto dečje graje, iz vrtića u Đevđeliji odzvanjali jezivi krici i plač: Probudila me je vaspitačica rečima "Ućuti, kučko jedna" (VIDEO)

Incident je video-snimkom zabeležila devojka probuđena dvostanim plakanjem dece, a zatim i šokirana psovkama vaspitačice

  • 0

Julijanu Ortakovsku, probudio je jeziv plač dece koji je dopirao iz vrtića "Detska radost" u Đevđeliji, na jugu Makedonije, udaljenog dvadesetak metara od njene kuće u ulici Ilindenska.

Ovu mladu devojku još više je iznenadio i ražestio bezobrazan odnos vaspitačica koje su vikom i nedoličnim rečima upućenim mališanima: "kučko jedna, kravo..." pokušavale da "smire" dečicu.

U Hrvatskoj vlada aparthejd, a ispaštaju deca: Srpski i hrvatski đaci su i dalje odvojeni u vukovarskim školama, viđaju se samo u prolazu

Ogorčena njihovim ponašanjem ona je sa mobilnim telefonom snimila i na svom Fejsbuk profilu postavila video klip uz komentar:

- Ne znam koliko se sve ovo dobro čuje, ali evo šta se dešava iza leđa roditelja "vrlo iskusnih" zaposlenih u vrtiću. Plač dece trajao je dva sata, a umesto da ih smiri, obraćala im se sa kučko jedna, kravo, i sa kakvim još sve ne pogrdnim rečima... Nisam znala šta pre da uradim, da li da uđem i da je utepam. Srce mi se cepalo slušajući malu decu kako trpe takvu strašnu i bezobraznu torturu - napisala je Julijana Ortakovska i na socijalnim mrežama i makedonskim portalima izazvala lavinu komentara i osuda prema zaposlenim u vrtiću "Detska radost".

Ljudi su s pravom reagovali govoreći da ti je strah da pustiš dete u takav vrtić.

Foto: Facebook/Julijana Ortakovska

- To na sve liči, samo ne na vrtić - napisao je Vasil Gligorov, a Dženi Cepenkovska se zalaže da se takve osobe odmah isteraju s posla i da im se više nikada ne da šansa da se brinu o malim anđelima.

Vaspitač iz Banjaluke tražio od devojčice (13) da mu slika međunožje: "Želim da vidim nešto što se krije ispod tvojih gaćica"

U sličnom tonu su bili i drugi brojni komentari, a neki su od institucija zahtevali da se uhapsi i strpa u zatvor nesavesna vaspitačica.

Odgovorni u vrtiću "Detska radost" u Đevđeliji ostali su nemi na prozivke javnosti, ali ne i u makedonskom Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, koji su odmah u vrtić poslali inspektore iz Odeljenja za nadzor i zaštitu dece.

Foto: Facebook/Julijana Ortakovska

- Ukoliko se potvrdi verodostojnost ovog događaja, svi odgovorni će odmah biti sakncionisani. Neće se tolerisati bilo kakvo neodgovarajuće ponašanje prema deci u vrtićima - saopštili su iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Osim u vrtiću "Detska radost", deca predškolskog uzrasta u Đevđeliji zbrinuta su u još dva objekta.

VIDEO Porodicu spasili prolaznici od sigurne smrti u požaru:

(Telegraf.rs/D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA