≫ 

Vozio minibus "mortus pijan" kod Baošića, prešao u suprotnu traku, pa sleteo sa puta (VIDEO)

Kako zaustaviti pijanog vozača?

  • 1

Vozač minibusa "uhvaćen" okom kamere u blizini Baošića u Crnoj Gori sleteo je sa puta, pošto je bio "mrtav" pijan. Vozač je navodno imao 2,2 pomila alkohola u krvi. On je prvo prešao u suprotnu traku, u kojoj, srećom, nije bilo nikoga, pa je sleteo s puta.

Haos u Sremčici: Automobilom se silovito zakucao u parkirani autobus, pa se podvukao ispod, vozač se onesvestio od udara

Na pitanje "Kako zaustaviti pijanog vozača?" na strani Podgorički vremeplov na Fejsbuku, gde je snimak objavljen, bilo je duhovitih odgovora: "bolje nego 2,2 promila krvi u alkoholu", "dug pritisak na sirenu, možda bi stao", "dati mu da nategne još po boce vinjaka...".

ODUZIMANJE VOZILA I ZATVOR

Vožnja u alkoholisanom stanju u Crnoj Gori žestoko se kažnjava. Svaki promil iznad granice (0,2 promila), Crnogorci naplaćuju "debelo" – od 200 do 2.000 evra. Naravno, uz oduzimanje vozačke dozvole.

U Srbiji je dozvoljena količina alkohola u krvi smanjena na 0,2 promila, što je ravno popijenoj flašici piva od 0,33 litra. Oni koje policija uhvati sa 1,2 do 2,0 promila moraju da plate od 100.000 do 120.000 dinara ili da provedu u zatvoru pet dana, uz osam meseci zabrane upravljanja kolima. Za pijance sa više od 2,0 promila, koliko je imao vozač iz Baošića, sledilo bi oduzimanje vozila i zatvor od 30 do 60 dana i najmanje devet meseci zabrane.

U ovakvim slučajevima upravljanje vozilom se tretira kao nasilnička vožnja.

Nadamo se da vozač iz Baošića nije imao putnike u autobusu, a i njegovo zdravstveno stanje je, za sada, nepoznato.

Pogledajte video:

VIDEO: Bahati srpski klinac opet divlja drumovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    16. avgust 2018 | 18:26

    Sta da je naleteo na neka kola i ubio putnike? Ovakve treba ostro kazniti a ne cekati da se i dese udesi sa smrtnim ishodom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA