≫ 

"Mama, donesi mi pare": Munjevitom akcijom uhvaćen ubica Hrvata narko-dilera, a policija ga pronašla zbog jednog telefonskog poziva

Mladić (27) sa pet hica je usmrtio dilera Antu Prnjaka (34) u Splitu.

  • 5

Policija u Hrvatskoj uhapsila je mladića (27) zbog sumnje da je izrešetao dilera Antu Prnjaka (34) i zapalio mu automobil. Potpuno nespremnog i šokiranog muškarca (27) presreli su u četvrtak oko 9 sati policijski specijalci na pijaci u Omišu. Pratili su ga zbog sumnje da je u noći na sredu izrešetao dilera Antu Prnjaka (34) i zapalio mu auto. Čekali su ga u zasedi i savladali bez da je i stigao da pruži otpor.

Muškarac ubijen u Splitu: Svedoci kažu da ima prostrelne rane i povrede na glavi (VIDEO)

Ubica je sasuo više od pet metaka u Prnjaka, a potom ga ostavio na gradilištu, uzeo njegov automobil i odvezao na drugi kraj Splita gde ga je zapalio. Prnjakovo telo pronađeno je na gradilištu, a samo dan kasnije osumnjičenom su stavljene lisice na ruke.

Tokom uviđaja policija je, nedaleko od uništenog vozila, pronašla odbačenu automatsku pušku. Iako policija nije objavila zvanične detalje, prvo se proširila vest da je uhapšeni državljanin Srbije, a prema poslednjim informacijama ipak je reč je o 27-godišnjem Albancu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Muškarac je, navodno, nazvao svoju majku i rekao joj da mu donese novac na svoj štand na omiškoj prodavnici. Novac je želeo da iskoristi za beg, najverovatnije u BiH, ali su policajci bili brži i opkolili su ga, a potom i uhapsili. Sumnja se da je uhapšeni imao i pomagača jer je Prnjak najverovatnije ubijen na drugom mestu, a potom je njegovo telo preneto na gradilište, što mladić sam ne bi mogao da uradi.

Prnjak je bio aktivni vojnik, ali je zbog posla s drogom dobio otkaz 2016. godine. Mediji pišu da je bio šef bande dilera koja je početkom prošle godine preprodavala drogu. Želeli su da zarade prodajući opijate turistima na festivalu Ultra. Zbog droge je kažnjen i prekršajno, a zbog krivotvorenog novca optužili su ga u BiH.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA