≫ 

Letnji trijumf hrvatske predsednice: Susreti sa svetskim liderima, armija obožavalaca širom sveta i hrabre modne kombinacije (FOTO)

Modno leto hrvatske predsednice najviše će se pamtiti po njenim pojavljivanjima na Svetskom prvenstvu u Rusiji

  • 1
Kolinda Grabar Kitarović Foto-montaža: Tanjug/AP, Tanjug/Dimitrije Goll

Tokom Svetskog fudbalskog prvenstva, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović stekla je pravu vojsku obožavalaca, i to širom sveta. Simpatije je osvojila spontanošću, a mediji su često hvalili i njen izgled. Modni stučnjaci slažu se da je ovo bilo njeno leto.

Predsednica Hrvatske ovo leto figuru je doterala kao nikad pre. Tako je sebi mogla da dozvoli neke od najhrabrijih modnih odabira.

Modno leto hrvatske predsednice najviše će se pamtiti po njenim pojavljivanjima na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Kolinda ponovo osvaja svet zahvaljujući lažnim vestima: Sada je postala pravi hit u Indiji (FOTO)

- Odjek je na kraju bio vrlo pozitivan - zaključila je Martina Pandžić Skoko, stručnjak za jezik odevanja u politici.

Kolinda u dresu prati meč Hrvatske na SP u Rusiji Foto: Tanjug/AP

Neposrednošću je mnoge osvojila, ali neki su sumnjali kako je prekršila protokol.

- Bez obzira na kritike da li je ona trebala da nosi dres hrvatske fudbalske reprezentacije ili nije, suma sumarum je da je poslala pozitivnu poruku i doprinela pozitivnoj promociji Hrvatske - dodaje Pandžić Skoko.

Verovatno najviše simpatija osvojila je kada se s navijačkim šalom pojavila na NATO samitu u Briselu.

- Mislim da je vrlo mudro i pametno iskoristila činjenicu da nas snimanju svi svetski mediji i da se radi o jednoj maloj državi koja itekako prednjači svojim sportskim uspesima - zaključila je ona.

Na NATO samitu sa Trampom Foto: Tanjug/AP

U prošlosti je predsednica često bila na meti modnih kritika zbog izbora upečatljivih boja. Slično je bilo s haljinom u boji ciklame koju je u junu prošle godine obukla na inauguraciju Aleksandra Vučića. Mediji su je kritikovali kako je "ukrala šou" i da je ta boja neprimerena za predsednicu države.

- Ona želi da pošalje poruku - ja sam žena, savremena žena, želim da obučem ono što volim, bojama da pokažem da se ne bojim svojih kolega političara. Da je snažna i hrabra - smatra Josip Joško Tešija, bivši maneken.

Haljinom u kojoj se 2016. pojavila na forumu u Dubrovniku izazvala je brojne kritike. I ovog puta u pitanju je bio dizajn Aleksandre Dojčinović. Dve godine kasnije predsednica je i s omiljenim cvetnim uzorkom uspela da pronađe meru.

Kolinda u poseti kod Putina Foto: Tanjug/AP

Pohvalno je to što predsednica nosi domaći dizajn, i to što haljine nosi po nekoliko puta. Tako smo je u crnoj s crvenim cvetovima prvo videli na NATO-vom samitu, a mesec dana kasnije u Kninu.

Osim cvetnih uzoraka, Kolinda voli i crno-bele kombinacije. I tu je vidljiv znatan pomak. Kada je 2016. godine otišla u posetu Terezi Mej, predsednica je odabrala odelo crno-bele kombinacije i, nažalost, nije oduševila. Ali dve godine kasnije, na konferenciji ''Hrvatska kakvu trebamo'', stilski napredak je vidljiv.

Hvale je i zbog toga što manje nosi čipku i zbog izbora odevnih predmeta ukrašenih etno detaljima. Da je predsednica svoj stil dovela do vrhunca, mišljenja je modna struka. Dokazala je to odabirom haljine za prijem povodom Dana državnosti.

Kombinacija za Dan pobede Foto: AP/Tanjug

Pozitivnih i negativnih komentara uvek će biti, ističu stručnjaci. Ali njima je zanimljivo kako se upravo Grabar Kitarović, kao prva predsednica, često pojavljuje na meti kritika.

- Malo se možemo vratiti u prošlost i podsetiti se na to kako su se neki muški političari oblačili, i kako su često bili u neprikladnim odelima, neprikladnim veličinama, krojevima, ali i bojama, a činjenica je da nisu izazvali toliku medijsku pažnju i nisu bili toliko medijski atraktivni - zaključuju sagovornici.

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA