Crnogorac uhapšen posle 20 godina bežanja od policije zbog ubistva

Osuđen je na 20 godina zatvora

  • 4

Slovenačka policija uhapsila je Crnogorca zbog ubistva u pokušaju sa smrtnim ishodom, koji je skoro 20 godina izmicao pravdi.

Postupajući po međunarodnoj poternici NCB Interpol Podgorica, policija Slovenije je u petak uhapsila Božidara Samardžića (39) iz Nikšića.

- Samardžić se potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 20 godina na koju je osuđen zbog počinjenog krivičnog dela ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posledicom u Crnoj Gori - kaže se u saopštenju MUP Crne Gore.

Retko se ko s kim sprda, kao Hrvati sa njihovim meteorologom sa HRT-a: "On ne može pogoditi ni kakvo je vreme bilo juče"

On je počinio ubistvo 1999. godine Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Kako piše u saopštenju, Samardžić je, kako je presuđeno presudom nadležnog suda, 12.02.1999. godine u Nikšiću, zajedno sa još Lj.Z, pokušao da liši života više lica tako što je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u pravcu vozila koje se kretalo ulicom Nikole Tesle. U vozilu su bila tri lica.

- U vozilu su bili K.R, V.I. i S.V. Projektili su pogodili vozilo kao i K.R. I V.I. dok je V.I. zadobio povrede koje su uzrokovale njegovu smrt, dok je K.R. zadobio teške telesne povrede - piše u saopštenju.

Samardžić se od momenta ubistva nalazio u bekstvu, sve do petka. Nakon njegovog hapšenja, nadležni organi Slovenije i Crne Gore razgovaraće o njegovom izručenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duje

    8. septembar 2018 | 14:42

    Da je na vrijeme otisao u zatvor sad bi bio na slobodi... wc nikad ne moze biti daleko samo ti mozes kasno krenuti ..

  • Ostva

    8. septembar 2018 | 17:55

    Kom obojci tom i džeri!

  • Mara

    8. septembar 2018 | 16:34

    "Bjezi bices uhvacen"ovaj je bas doro bjezao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA