≫ 

Imate haos u glavi i razne boje! Posle toga ne osećate ništa: Hrvatska u šoku zbog ispovesti dečaka koji se drogira osveživačem vazduha

Ove godine je čak 13 maloletnika bilo hospitalizovano zbog toga

  • 1

U Zavodu za dečju i adolescentnu psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek zabrinuti su zbog broja slučajeva bolničkog prijema nakon konzumacije tzv. osveživača vazduha, a zapravo sintetičkog kanabisa.

- Doktorka, pojma nemate koji je to osećaj kad ne znate ni gde ste, ni šta ste, niti ko ste! Nalazite se u jednom čudnom svetu i niste ni svesni šta radite. Totalno nemate pojma ko ste, imate haos u glavi i razne boje! Sve to traje 20-ak minuta, a nakon toga ne osećate ništa! - ispričao je doktorki Katarina Dodig Ćurković 11-godišnjak koji je završio u bolnici zbog konzumacije osveživača vazduha.

Pitala ga je i zašto uopšte to konzumiraju, a dečak joj je odgovorio da je teško odoleti kad se nakon toga oseća "high".

Predizborna kampanja trese BiH, a u ovom selu pocepani su svi plakati, osim jednog: On šalje vrlo jasnu poruku (FOTO)

Doktorka otkriva kako je ove godine čak 13 maloletnika bilo hospitalizovano zbog toga. Neki su pali na ulici pa su ih doveli prolaznici, neki su kolabirali, neke su doveli roditelji, neke policija.

- Konzumenti postaju agresivni, menjaju ponašanje, stil života, ne odlaze u školu. Takođe, osećaju se umorno, kolabiraju, budu gladni i iscrpljeni, izgubljeni u prostoru. Tu dolazi i do sukoba s roditeljima, ali i do raznih obećanja da se više neće prepustiti nagovoru društva koje itekako utiče na pojedince. U Zavodu ima recidivista i svaki sledeći put bude lošija klinička slika - kaže Ćurković i dodaje da je veliki problem što lekari ne znaju šta se krije u pozadini zdravstvenog stanja pa može doći do neželjenih posledica.

U razgovoru za Glas Slavonije upućuje apel svim roditeljima da ako nešto posumnjaju ne odustanu, da vise nad glavama svoje dece, da ne budu prijatelji nego roditelji u ovakvim slučajevima i da znaju u svakom trenu šta radi i gde im je dete.

VIDEO: U ovoj laboratoriji se proverava koliko su droge opasne

(Telegraf.rs/Glasslavonije.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    20. septembar 2018 | 11:48

    Videće on sve boje kad ga majka dohvati, a neće ni znati ni ko je ni šta je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA