Hrvat bez dozvole i sa 1,79 promila u krvi nagazio 150 km/h, pa ubio devojku: "Nakon druge flaše votke ničega se ne sećam"

Prema izjavama svedoka, Ljušanin se često hvalio kako vozi, a nema položen vozački ispit

  • 1

Na Opštnskom sudu Osijek nastavljeno je suđenje u postupku protiv 20-godišnjeg Ivana Ljušanina iz Vuke kod Osijeka. Ljušanin je optužen da je u pijanom stanju s 1,79 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja devojka Marinela Trupeljak, a Damir Đambić kao putnik, zadobio je višestruke teške povrede.

Kobna nesreća zbog koje se sudi 20-godišnjaku dogodila se 2. decembra prošle godine u Kuševcu. Tužilaštvo tereti 20-godišnjaka da je oko 1.30 sati, sedeći za upravljačem BMW-a, s 1,79 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole vozio BMW Radićevom ulicom prema centru Kuševca.

Sanjin Sefić je prošao na crveno i usmrtio dve studentkinje, pa pobegao u Srbiju: Sarajlije tražile doživotnu robiju, a evo koliku je kaznu dobio

U optužnici stoji da je brzina pre sletanja automobila bila 150 kilometara na sat, a dozvoljeno je svega 50. Kod kućnog broja 46 izgubio je kontrolu nad upravljačem, nakon čega je BMW "zaplesao" na putu, sleteo u kanal i zabio se u betonsko postolje šahta.

On je navodno i ranije izazvao saobraćajnu nesreću Foto: Profimedia/Caia Image

Vozilo je potom odbačeno u vazduh, udarilo je u rub betonskog mosta kućnog broja 46, a na kraju i u zadnji deo parkiranog automobila. U daljem kretanju BMW je udario i u stablo pa se zaustavio u kanalu.

Marinela Trupeljak zadobila je teške povrede zbog kojih je dan kasnije preminula u KBC-u Osijek. Teško je povređen i 31-godišnji Đambić, koji je zbog višestrukih preloma nekoliko meseci proveo u bolnici.

Đambić je istražiteljima rekao kako je Ljušanin te noći vozio brže od 200 kilometara na sat i da ga je upozorio da uspori jer je kolovoz bio mokar od kiše, pisao je Glas Slavonije.

U prvim izveštajima navodilo se kako je BMW vozio 31-godišnjak, ali istraga je pokazala da je to ipak bio 20-godišnjak. Te večeri, svo troje bili su u kafiću. Ljušanin se branio kako se, nakon što su naručili drugu bocu votke, ničega ne seća, pa tako ni nesreće.

Tvrdio je i da nikada pre nije izazvao saobraćajnu nesreću, što je opovrgao svedok Stjepan Kopljar, koji je naveo kako zna da je Ivan Ljušanin imao saobraćajnu nesreću s automobilom reno laguna u prvoj polovini novembra prošle godine, na putu između Vuke i Beketinaca. Prema izjavama svedoka, Ljušanin se često hvalio kako vozi, a nema položen vozački ispit.

(Telegraf.rs/Glasslavonije.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA