Krivična prijava za patologa koji je radio na slučaju ubistva Davida Dragičevića: Toksikološki nalaz uradio na aparatu bez sertifikata

Toksikološki nalaz je, iako urađen na aparatu koji ne može da otkrije tragove toksina u krvi, navodno pokazao da su u krvi stradalog Davida pronađeni tragovi LSD-a, marihuane i alkohola

  • 3

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) podnelo je krivičnu prijavu protiv patologa Željka Karana Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog propusta u istrazi o ubistvu Davida Dragičevića.

Kako prenose mediji iz RS, Karan se tereti da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa slučajem ubistva Davida Dragičevića.

>>> Momenat u kome patolog priča o prvoj Davidovoj obdukciji niko nije čuo. Snimljen je kada je tiho rekao da smrt nije bila slučajna (VIDEO)

Prema nezvaničnim informacijama, na teret mu se stavlja da je uradio toksikološki nalaz na aparatu bez sertifikata koji ne može da otkrije tragove toksina u krvi, prenela je televizija BN.

U Davidovoj krvi navodno su pronađeni tragovi LSD-a, marihuane i alkohola - Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Toksikološki nalaz je, iako urađen na aparatu koji ne može da otkrije tragove toksina u krvi, navodno pokazao da su u krvi stradalog Davida pronađeni tragovi LSD-a, marihuane i alkohola.

Karan je tvrdio i da se David utopio, mada nije naveo da ima stranog muljevitog sadržaja u dušniku i u plućima.

Veštak iz Zagreba potvrdio je prisustvo alkohola u krvi i urinu, kao i nalaz patologa Karana, ali nije potvrdio prisustvo droge.

(Telegraf.rs/radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jowan

    28. septembar 2018 | 11:42

    Za razliku od slucaja "kantrimen", koji je imao za cilj pravdu, ovaj slucaj je definitivno ispolitizovan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA