Bivša atletičarka i službenica iz Rijeke koja je pijana kolima ubila čoveka, ostaje na slobodi

Tužilaštvo je tražilo da se Begić Blečić vrati u pritvor zbog opasnosti od ponavljanja dela

  • 3

Bivša SDP-ova zvaničnica Rijeke Vera Begić Blečić, koja je izazvala saobraćajnu nesreću vozeći u pogrešnom smeru i pijana, pri čemu je poginuo muškarac, ipak ne mora u istražni zatvor i ostaje na slobodi.

Odlukom izvanraspravnog veća Županijskog suda u Puli od 28. septembra odbijena je kao neosnovana žalba državnog tužilaštva uložena protiv rešenja sudije u istrazi kojim je osumnjičenoj ukinut istražni zatvor, ali su joj određene mere opreza redovnog nedeljnog javljanja nadležnoj policijskoj stanici i zabrana upravljanja motornim vozilima, javlja RTL.

Mahnuo mi je i rekao da ide sa porodicom na izlet: Tuga u Istri nakon pogibije Igora na kojeg je naletela pijana gradska službenica

Tužilaštvo je tražilo da se Begić Blečić vrati u pritvor zbog opasnosti od ponavljanja dela.

Podsetimo, ona je u noći s 15. na 16. avgusta, vozeći u pijanom stanju i u pogrešnom smeru Istarskim ipsilonom, izazvala tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga, dok su njegova supruga i dete povređeni.

U ovoj nesreći je nastradao muškrac, dok su mu žena i dete povređeni Foto: Facebook/Igor Soldatić, Youtube

I PROŠLE GODINE VOZILA PIJANA

Ovo nije prva saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovala Vera Begić, ali je daleko najteža i sa najgorim posledicama.

Portal Fiuman otkrio je kako je Begić Blečić već izazvala jednu nesreću u Rijeci prošle godine. Tada je napustila mesto nesreće. Policija ju je pronašla pet sati nakon nesreće, pa je urađen testiranje na alkohol koje je pokazalo da ima 0,42 promila alkohola u krvi, što je zbog tolerancije na grešku uređaja smanjeno na 0,32 promila.

Vera se ranije bavila sportom, ali je i ranije imala slične ispade Foto: Youtube/Kanal Ri, Guliver/Getty Images

OTIŠLA SA MESTA NESREĆE

Begić Blečić tada je otišla sa mesta nesreće u službenom automobilu Grada Rijeke, nakon sudara sa majkom petoro dece. Druga žena ostala je zarobljena u automobilu sa šestomesečnom bebom.

- Dogodilo se to da smo se pri maloj brzini lupili branicima. Gospođa je udarila moj auto na raskrsnici. Nakon nesreće pomerila sam svoj auto u stranu, jer poznato mi je da je na osnovu akona potrebno vozilo pomeriti da ne smeta u saobraćaju. Zaustavila sam se u jednosmernoj ulici. Bilo mi je teško da sklonim branik pa mi je pomogao jedan čovek - opravdavala se tada Vera Begić Blečić.

- Kad sam se vratila, nisam više videla njen auto. Očigledno se i ona pomerila kako ne bi smetala u saobraćaju. Tada sam već kasnila na dogovorenu radio emisiju pa sam krenula prema gradu. Nema govora da sam bežala. Platiću kaznu, snositi odgovornost za ono što sam krivila. Napravila sam grešku, pokriću se ušima i drugi put biću pametnija - kazala je.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA