≫ 

Eksplodirala rafinerija u Republici Srpskoj: Tresao se ceo Bosanski Brod od silovitog udara, povređeni radnici (FOTO) (VIDEO)

Udar se osetio i sa druge strane Save

  • 30

Do silovite eksplozije rafinerije došlo je večeras oko 21.30 sati u Bosanskom Brodu. U incidentu je povređeno osam osoba.

Prema poslednjim informacijama, požar koji je usledio je lokalizovan oko 23 sata.

Nafta i gas kriju se u dubinama Jadranskog mora, a Crna Gora polaže pravo na većinu tih resursa

Oko 22.30 sati začule su se i dve manje eksplozije, javlja Oslobođenje.ba.

Načelnik opštine Ilija Jovičić je potvrdio da ima nekoliko povređenih radnika i dodao da su sve vatrogasne jedinice izašle na teren.

- Vatrogasne ekipe su na terenu i gase požar. Mislim da će biti u redu i da se neće širiti - naveo je Jovičić, prenosi Srna.

On je rekao da se još ne može govoriti o tome šta je uzrok eksplozije. Okolnosti će biti poznate nakon uviđaja i istrage, za koju se očekuje da počne već u jutarnjim satima.

Plamen koji se izdiže visoko jasno se video se i 20-ak minuta nakon detonacije.

Direktor doma zdravlja Zoran Predojević u izjavi za Radio Republike Srpske naveo je da  primljeno osmoro povređenih.

Predojević je rekao da su povređeni zadobili lakše povrede i da će preventivno biti upućeni u bolnicu u Doboju radi dodatnih pregleda.

Šef Odseka za zaštitu i spasavanje opštine Brod Dragan Nikolić rekao je da, prema dosadašnjim saznanjima, u eksploziji u Rafineriji Brod nema poginulih.

Kako Srpskainfo saznaje eksplodirao je “Izomax”, takozvano Postrojenje 5, u kojem se prerađuju benzin i plin, tako da vatrogasne ekipe na terenu ulažu nadljudske napore da se požar ne proširi.

Stanovnici, koji žive u blizini rafinerije, kažu da se oseti nesnosan miris, a da su od eksplozije popucali i prozori.

Kako prenose Deventske novosti pojedini korisnici društvenih mreža javljaju da je u trenutku eksplozije bila čitava smena od 50-ak ljudi.

Eksplozija se jako osetila i sa druge obale Save, u Slavonskom Brodu.

Gradonačelnik Slavonskog Broda rekao je da se dim spušta niz Savu te da je policija iz predostrožnosti ljude upozorila da ne izlaze iz kuća, prenosi "Glas regije".

Nedavno je Zemun zahvatila katastrofa kada su se zapalila industrijska postrojenja:

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema imena

    9. oktobar 2018 | 23:14

    Ova opozicija sama sebe proglasa pobednicima a izgubili na izborima to samo kpd nas ima moraju pare da opravdaju zapadu!!!

  • Mišel

    9. oktobar 2018 | 23:38

    Eto čime se neki bave je li bosanski brod ili nije i to im kao najvažnije ??? Tako se skrece paznja ss propale ekonomije i realnih priblema koje su kulminirale sada u Rafjneriji. Bojim se sami da ne bude i gore jer je propast kontinuirana već godinama i nije samo od danas.

  • Lepa

    9. oktobar 2018 | 22:49

    Samo da nema zrtava i teze povredjenih. Sve sem zivota se moze nadoknaditi. Sta je ovo danas??? Mnoge nesrece i mnoge Srpske porodice zavijene u crno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA