Radno leto za Slobodu: U pauzi snimanja "Nemanjića" jedna od najlepših glumica vreme provodi sa Kusturicom - evo zašto!

Što se tiče nagrada, to je važno, ali ne toliko koliko je važno kojim putem su krenuli, kakav ukus imaju kada je pozorište u pitanju, samim tim i umetnost

  • 0

Snimanje serije "Nemanjići“ je privuklo veliku pažnju i iščekivanje publike, a Sloboda Mićalović, pored ushićenja sa kojim govori o ovom velikom projektu, saopštila je da će rame uz rame sa Kusturicom učestvovati na jednom veoma zanimljivom projektu.

SAVRŠENSTVO... Sloboda Mićalović u čarobnoj venčanici na snimanju Nemanjića, izgleda NESTVARNO! (VIDEO) (FOTO)

Kusta i Sloboda će od 25. jula prisustvovati međunarodnom festivalu studentskih pozorišta koji će u Banja Luci okupiti preko 200 mladih glumaca iz 14 zemalja sveta.

U gradu na Vrbasu Kusturica će ovaj festival otvoriti koncertom sa "No smoking orchestra“, a Sloboda će u ulozi predsednice žirija zlatne selekcije festivala ocenjivati predstave koje će se održavati na 6 pozorišnih bina u gradu.

- Pre svega, želim da uživam u svežini i kreativnosti mladih ljudi. Sigurna sam da imaju šta da ponude. Što se tiče nagrada, to je važno, ali ne toliko koliko je važno kojim putem su krenuli, kakav ukus imaju kada je pozorište u pitanju, samim tim i umetnost  - priča glumica podsećajući da je učestvovala na raznim festivalima.

Printskrin: RTS

- Mislim da će program "Kestenburga" biti jako zanimljiv. Predstave iz različitih zemalja će svima omogućiti da sve bude zanimljivije. Kakav je prateći program još ne znam, ali u svakom slučaju biće to kvalitetno uloženo vreme“.

Emir Kusturica je ovaj festival pohvalio poredeći slavni "Kustendorf“ sa "Kestenburgom“ i izjavio da mu je izuzetno zadovoljstvo da bude deo ovako velikog i značajnog kulturnog projekta u Banja Luci.

Takmičari "Kestenburga“ dolaze sa 5 kontinenata, a najduži put će preći pozorište iz Šri Lanke kako bi pokazalo svoju umetnost kolegama iz celog sveta i banjalučkoj publici.

Printskrin: RTS prikazuje

Prva edicija ovog festivala održana je 2015. godine i u samom početku je dobila značajna priznanja međunarodnih udruženja studentskih pozorišta kao festival koji se kvalitetom i veličinom znatno izdvaja u svojoj kategoriji.

Banjalučka publika će u programu "Kestenburga“ i pratećim aktivnostima moći da uživa od 25. jula do 3. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA