Dobila sam rak jer sam bila puna skrivenog besa: Čuvena spisateljica objasnila kako izlečiti duh i telo, poslušajte njene reči

Ljubav nikad nije izvan nas, uvek je u nama samima

  • 3

Luiza Hej, poznati lajf kouč i spisateljica preminula je juče, prirodnom smrću u snu u 90. godini. Kako je imala teško detinjstvo jer su je roditelji napustili, a pored toga je preživela i silovanje, gladovanje bila je inspiracija za mnoge, jer je uspela da potpuno preokrene svoj život.

Američka spisateljica otkriva magiju svojih knjiga: Iako živimo na različitim kontinentima, svi uživamo u istim pričama

Prekretnica u njenom životu bila je kad se izlečila od raka.

Luiza Hej je tvrdila da je rak pobedila afirmacijama, vizualizacijama, zdravom ishranom i psihoterapijom. Borba sa rakom je trajala šest meseci, a bila je uverena da se razbolela zbog toga što je godinama živela držeći u sebi bes zbog svega što je preživela.

- Rak izazivaju dubinski, dugotrajni gnev i tuga koje nosite u sebi dok ne počnu i bukvalno da vas izjedaju. To je duboka tajna, ili velika tuga, mržnja koja dugo traje... Ključ izlečenja je u ljubavi prema sebi i prihvatanju onoga što jesmo - pisala je u svojoj knjizi "Kako izlečiti duh i telo".

Kad se oporavila od teške bolesti, Luiza Hej se okrenula pisanju. Postigla je veliki uspeh, a njena dela prevedena su na više od 30 svetskih jezika. Pimogla je mnogima širom sveta da sebe zavole i poprave svoj život, zahvaljujući svojom tehnikom samoisceljenja i pozitivnom psihologijom.

Misli Lujze Hej inspirisale su i inspirišu ljude širom sveta. U znak sećanja na ovu veliku ženu donosimo vam njene najlepše citate:

Ljubav nikad nije izvan nas, uvek je u nama samima.

U večnosti života, sve je savršeno, celovito i kompletno, i ja više ne biram da verujem u stara ograničenja, biram da vidim sebe kako me univerzum vidi - savršenu, celovitu i kompletnu.

Printskrin: Youtube/Tavis Smiley

Možda ne znamo kako da praštamo, i možda ne želimo da praštamo, ali kad kažemo da smo spremni da oprostimo, počinje naše isceljenje.

Prošlost je prošlost i ne možemo je promeniti. Ovo sada je jedini trenutak koji možemo da iskusimo. Duboko u središtu moga bića je beskonačno dobro i zahvalnost. I sada dozvoljavam da mi ta zahvalnost preplavi srce, telo, um, svest, čitavo moje biće. Ona se širi od mene, u svim pravcima, dodirujući sve u mom svetu i vraća mi se, kroz još stvari na kojima treba da budem zahvalna. Što više zahvalnosti osećam, sve sam svesnija da su njene zalihe neiscrpne.

Imate moć da iscelite sebe, i toga morate biti svesni. Često mislimo da smo bespomoćni, ali to nije tačno. Moć je u našem umu... Kažite to sebi i iskoristite svoju moć.

Počnite da primećujete napredak svuda i radujte mu se.

Ako prihvatite da verujete u ograničenja, ona postaju istinita.

Ljubav je najveća lekovita snaga koju znam. Ljubav može da izleči čak i najdublja, najbolnija sećanja, jer ljubav donosi svetlost razumevanja najtamnijih kutaka našeg srca i našeg uma.

Kad vi kažete 'da' životu, i život vama kaže 'da'.

Vi ste jedina osoba koja određuje misli vapeg uma! Vi ste moć i autoritet u svom svetu. Nijedna osoba, mesto ili stvar nemaju nikakvu moć nad vašom, jer vi ste jedini mislilac u svojoj glavi.

Printskrin: Youtube/The Tapping Solution

Budi spreman za ljubav kad ona dođe. Pripremite se i budite spremni da hranite ljubav. Volite i bićete voljeni. Budite otvoreni, spremni da prihvatite ljubav.

Samoodobravanje i samopoštovanje u ovom trenutku glavni su ključevi za pozitivne promene u svakoj oblasti vašeg života.

Svaka naša misao oblikuje našu budućnost.

Sagledajte probleme koji vas muče, i zapitajte se kako razmišljate kad ste ih stvorili.

Već godinama kritikujete sami sebe i ne ide vam. Pokušajte da podržite sami sebe i vidte šta će se desiti.

Ja kažem 'napolje' svakoj negativnoj misli koja mi padne na um. Nijedna osoba, mesto niti stvar nemaju nikakvu moć nad vama, jer vi upravljate svojim mislima. Vi kreirate svoju stvarnost i sve u njoj.

Svaki put kad razmišljate, svaki put kad koristite vizualizaciju za isceljenje, svaki put kad kažete nešto za isceljenje cele planete povezujete se sa istomišljenicima širom sveta koji žele istu stvar.

Duhovno rastemo kad prihvatamo odgovornost za svoj život.

Budite spremni da napravite prvi korak, koliko god da je mali. Koncentrišite se na činjenicu da ste voljni da učite i naučite. Apsolutna čuda se dešavaju.

(Telegraf.rs/mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bjanka

    3. septembar 2017 | 17:15

    Sve tacno. Kakve misli emitujemo tako i zracimo. Kakve misli sejemo takav zivot zanjemo. Sve sto drugimo pomislimo i pozelimo nama se vraca. Sami svoju sudbinu krojimo mislima.

  • Deks

    3. septembar 2017 | 18:10

    Prelep tekst

  • Mara

    4. septembar 2017 | 18:19

    Tacno, tako mislim odavno, nije lako ponekad oprostiti, zaboraviti, ali kada covek to uradi, cini dobro sebi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA