Počinje Festival italijanskog filma: Organizovana i poseta filmskim studijima u okolini Beograda (VIDEO)

Festival je jedinstvena prilika da publika do 24. septembra uživa u remek delima i savremenim filmovima italijanske kinematografije

  • 0

Projekcijom filma "Potpuni stranci" u režiji Paola Ðenovezea 16. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci biće otvoren Festival italijanskog filma u Beogradu.

Setio se da je kod nas Nedelja ruskog filma, pa uzeo kameru: Ruski kosmonaut iz svemira uputio prelepu poruku našim mališanima (VIDEO)

Reditelj će nakon projekcije filma razgovarati sa publikom u Jugoslovenskoj kinoteci.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Italije u Beogradu, u saradnji kulturnog udruženja Excellence, italijanskog institutut za kulturu u Beogradu, Jugoslovenske kinoteke i Italijanskog ministarstva za kulturno nasleđe i turizam.

Festival je jedinstvena prilika da publika do 24. septembra uživa u remek delima i savremenim filmovima italijanske kinematografije.

Sve projekcije održavaju se u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1 u Beogradu. Kao dodatak projekcijama, 17. i 18. septembra Jugoslovenska kinoteka biće domaćin profesionalnih susreta filmskog tržišta dve zemlje, sa ciljem stvaranja koprodukcija ili samostalnih produkcija.

Foto: Milena Đorđević

Pored producenata i filmskih distributera, na poslovnim susretima učestvuju i predstavnici za film ministarstva Italije za kulturno nasleđe i turizam (MIBACT), Italijanske filmske komisije, asocijacije ANICA i predstavnik RAI Cinema za kupovinu inostranog programa.

Biće organizovana i poseta filmskim studijima u okolini Beograda. Pored toga, italijanskim filmskim predstavnicima biće prikazani novi filmovi srpske kinematografije.

Foto: Milena Đorđević

Ovogodišnje izdanje festivala prikazaće novu generaciju italijanskih reditelja, a sam događaj predstavlja saradnju Jugoslovenske kinoteke i Instituta Luče Činečita koji zajedno selektuju filmove i organizuju posete filmskih delegacija dve zemlje.

Kao prateći program festivala, umetnost i moda doprineće predstavljanju filmova. Instalacije i modne kreacije kuća Gatinoni i Todorović biće postavljene u Jugoslovenskoj kinoteci, kao i izložba savremenih umetnika iz Italije i Srbije, među kojima su: Milija Belić, Marko Gavrilović, Ivana Milev, Emanuela Fjoreli, Mikaela Latancio i Paolo Radi.

Pogledajte trejler filma Potpuni stranci:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA