Oni su bili popularniji od Elitnih odreda danas: Ovo je top-lista albuma 1976. godine (FOTO) (VIDEO)

I te godine "Bijelo dugme" je zadržalo primat. Pre svega, zbog izuzetne prodaje njihovog drugog albuma, a takođe i zbog uspelog diskografskog ostamostaljenja pevača Bebeka i bubnjara Ivandića

  • 4

Sedamdesetih godina bile su veoma popularne tradicionalne liste od deset najuspešnijih pevača zabavne i narodne muzike, pop-grupa, glumaca i televizijskih emisija za svih 12 meseci neke godine. Liste godine pravile su se prema ranije utvrđenim kriterijumima: učestalost pojavljivanja na radio-talasima i malom ekranu, prodaja ploča i festivalske nagrade, i koncerti kada je reč o pevačima i muzičarima, a zvanične nagrade i ocene kritke kada je reč o glumcima i tv-emisijama, piše yugopapir.

Rođen sam pod srećnom zvezdom, ljudi me vole i ne daju mi da odem u penziju! Željko Bebek na štandu Telegrafa! (VIDEO)

ONI SU NEUNIŠTIVI: "YU grupa" predstavila novi album, sjajna rok ekipa na promociji! (FOTO) (VIDEO)

Ovako je izgledala top-lista 1976. godine:

Foto: Promo

10. Suncokret

Foto: Promo

9. Pro Arte

Foto: Promo

8. Teška industrija

Foto: Promo

7. Rezonansa

Foto: Promo

6. Crni biseri

Foto: Promo

5. Ambasadori

Foto: Promo

4. Yu grupa

Foto: Promo

3. Time

Foto: Promo

2. Smak

Foto: Promo

1. Bijelo dugme

I te godine "Bijelo dugme" je zadržalo primat. Pre svega, zbog izuzetne prodaje njihovog drugog albuma, a takođe i zbog uspelog diskografskog ostamostaljenja pevača Bebeka i bubnjara Ivandića.

Kragujevački "Smak" je osvojio publiku na "Bum festivalu" i ostvario jedan od najuspelijih singlova godine (Satelit).

Grupa "Time" je zahvaljujući svom lideru Dadi Topiću ostvarila jedan od najuspelijih albuma godine "Život u čizmama sa visokom petom" i izdala nekoliko zapaženih malih ploča promovišući ih istovremeno na solističkim koncertima.

"Yu Grupa" je zadržala svoju visoku poziciju uspešnom prodajom poslednjeg albuma, a takođe i hitovima "Osveta" i "Tačno u podne".

"Ambasadori" su pobedili na "Opatiji 76" i zastupali nas na Evroviziji, ali su se, nažalost, i rasturili tokom ove godine.

"Crni biseri", koji doživljavaju drugu mladost, imali su uspeli album i nekoliko hitova, a "Rezonansa" je ostala u sećanju po uspelim tvorevinama "Hajde dušo da igramo malo" i "Trči, čule, neven čule".

Daljinac

(Telegraf.rs/yugopapir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA