Olga Odanović dobitnica nagrade "Raša Plaović"

U konkurenciji za ovo prestižno priznanje bili su i Dušanka Stojanović Glid, Gorica Popović, Bojan Žirović i Bojan Lazarov

  • 1

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Olga Odanović dobitnica je Nagrade "Raša Plaović" za sezonu 2016/2017, saopštili su iz nacionalnog teatra.

Novogodišnje "Čikaške peverzije" u Beogradu (FOTO)

Nagrada "Raša Plaović", koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u sezoni 2016/2017, pripala je Olgi Odanović za uloge Matrjone u predstavi „Carstvo mraka“, u režiji Igora Vuka Torbice i Majke Jugovića u predstavi „Carstvo nebesko“ u režiji Jerneja Lorencija.

Žiri, kojim je predsedavao teatrolog Boško Milin, a članovi su bili reditelj Slavenko Saletović, dramaturg Slavko Milanović, pozorišna kritičarka Dragana Bošković i prošlogodišnja dobitnica Nada Šargin, odluku je doneo većinom glasova.

U konkurenciji za ovo prestižno priznanje bili su i Dušanka Stojanović Glid, Gorica Popović, Bojan Žirović i Bojan Lazarov.

Nagrada će biti uručena u sredu, 22. novembra, na svečanosti koja će se održati na Velikoj sceni povodom 149. rođendana Narodnog pozorišta u Beogradu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donja Murtulica

    17. novembar 2017 | 00:17

    Dobra glumica ali kako je odigrala ulogu seljanke u "Selo gori a baba se češlja" je više nego razočaravajuće. Nikada ni jednu ženu sa sela nisam video da se prema mužu pa i ostalim seljacima ponašaju onako kako se ona i Radojka (Radašinova) žena ponašaju prema muževima. One su obrukale prave seljačke domaćice. Zgrožen sam bio gledajući ih. Ali tu je i Bajić kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA