"Seksi Lola od milion dolara" je pomirila Ruse i Amerikance čim je sela za klavir u štiklama od 15 cm (FOTO) (VIDEO)

Publika se topi pred "umetnicom od milion dolara", dok muškarci sa cvećem stoje u redovima posle njenih koncerata

  • 2

Amerikanka Lola Astanova, rodom iz Uzbekistana, pokorila je svet klasične muzike kako svojom jedinstvenom pojavom tako i umećem za klavirom.

Jedni je obožavaju, dok drugi, skloni tradiciji, zbog njenog imidža okreću glavu kada joj čuju ime. Jedno je sigurno - Lola Astanova je fenomen koji s pravom i u svakom pogledu nosi nadimak "pijanistkinja od milion dolara".

 
Fur Elise ... 😊🎹🎶I wonder what did she really look like ... 🤔A post shared by LOLA ASTANOVA (@lolaastanova) on

Lola je zbog svoje, za klasiku neobično otvorene pojave prisutna i u svetu mode, filma pa i pop muzike, što joj, kako ističe u intervjuima jako imponuje.

Ruši stereotipe, osvaja srca "jačeg pola"

Svesna je da svojom pojavom obasja svaku, blago zatamnjenu prostoriju u kojoj nastupa, te da je muškarci obožavaju - na Instagramu, gde ima 286.000 pratilaca, muškaraca je više od 70 posto.

 
Ready to make some music? 😁🎹🎼🎧🎶A post shared by LOLA ASTANOVA (@lolaastanova) on

"Ne osećam se samo kao pijanistkinja već kao multikulturalna umetnica. Nisam rob stereotipa što se može videti po načinu na koji sviram i u čemu nastupam. Često me pitaju kako sviram sa štiklama od 15 centimetara a ja im kažem - najnormalnije, kao da sam bosa", poručuje Lola u jednom intervjuu koji je objavila i na svom zvaničnom sajtu.

"Postoji tradicionalno uverenje kritičara da umetnica ne može uspeti ako njena pojava suviše odudara od muzičkih kvaliteta. Meni kažu da sam muziku spojila sa ženstvenim, seksi pristupom".

 
Should I slay or should I go? 🤔😁 #ThePianoSlayer 🎹✨A post shared by LOLA ASTANOVA (@lolaastanova) on

Kritičari kažu da njeni nastupi donose mirise romantizma i strasti, naročito kada interpretira Šopena i Rahmanjinova. Zbog toga je i na JuTjub kanalu velika zvezda.

"Nemam specifičan cilj da ’razbijam stereotipe‘, jednostavno radim ono što volim i osećam i veoma mi je drago što to dotiče i inspiriše ljude", kaže Lola a prenosi Sputnjik.

Od srpske profesorke do Karnegi hola i Bočelija

Interesantno je da je u ranom dobu strast ka klasici u njoj probudila profesorka klavira Tamara Popović kod koje je prvi put nastupila kada je imala samo 6 godina.

"Bila sam toliko mala da nogama nisam mogla da dohvatim pedale i morali su da mi podmetnu dva debela telefonska imenika. Tamara Popović je osoba koja je razvila moju veštinu i napravila profesionalca od mene", rekla je Lola Astanova.

Nakon što se 2000. godine preselila u SAD, Astanova je pohađala časove kod Lava Naumova, "kuma ruske klavirske škole", a prvi veći uspeh imala je 2007. kada je nastupila na Neman Markus klasičnom superstar koncertu vrednom 1,6 miliona dolara.

Lola je u čuvenom Karnegi holu prvi put nastupila 2012. godine kada je uvidela da će je slušati i mlađa publika kojoj se naročito dopao njen modni stil.

Za njen poslednji nastup za dokumentarni film — interpretaciju Geršvinove „Rapsodije u plavom“ dobila je „Emi“ nagradu. Ove godine očekuje je premijera dokumentarnog filma "Putovanje u teatar tišine" koji govori o Lolinom nastupu sa Andreom Bočelijem.

Takođe, sa Stjepanom Hauserom iz sastava 2 Cellos priprema zajedničke nastupe.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    4. januar 2018 | 16:58

    Jooooj Lolice nesto me jutros komsija gleda popreko bil dosla samo malo da nas pomiris?

  • RS

    5. januar 2018 | 09:36

    e ova je dobra, barem nesta zna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA