≫ 

Kusturica brani "Nemanjiće": Jednom rečenicom reditelj je zapušio usta zlim jezicima

- Kritike često bivaju lični izraz besa, a vrlo retko uravnoteženje estetskog stava ili ideje o čemu se radi - kazao je reditelj

  • 7

Prva epizoda serije "Nemanjići – rađanje kraljevine" doživela je pravi medijski linč, ali se tim povodom oglasio proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica objasnivši da ne uvažava negativne kritike koje nisu validne.

Konačno otkriveno kada ćemo gledati drugu epizodu Nemanjića

- Ne gledam televiziju, ali je izvesno samo jedno – te serije ne mogu biti tako loše kao što oni govore, zato što kroz oči onih koji ih gledaju i kritikuju prolaze najgore sapunice sveta. To može da bude problem sa Nemanjićima jer je to sveta priča, pa u svetoj priči čovek mora da pazi kako se ponaša. Kritike često bivaju lični izraz besa, a vrlo retko uravnoteženje estetskog stava ili ideje o čemu se radi - kazao je Kusturica za "Blic".

- Tako da, ta hajka koja sad ide meni više liči na linč, nego na dobronamernu kritiku - rekao je.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donja Murtulica

    12. januar 2018 | 16:22

    Reditelj i cela ekipa, sigurno je, trudili su se da dočaraju Srbiju u doba Nemanjića na osnovu raspoliživih dokumenata na najbolji mogući način. Ako je to bilo pre više od 800 godina, nije lak zadatak toj ekipi umetnika. Možemo mi da volimo neke glumce ili ne ali ekipa nije slučajno odabrana. Zato bih ja sačekao da se radnja razvije pa onda da ocenjujemo. Na početku trke se nezna ko će biti pobednik. Zato Kusturica dobro razmišlja. Skloni smo da na neuspeh osuđujemo nešto što još nije ni počelo.

  • PeXoN

    13. januar 2018 | 09:58

    Na mlečnom putu je žešći krš od filma!

  • Aleksandar

    13. januar 2018 | 19:18

    Ljudi su ocekivali game of thrones pa su se razocarali... Meni je iskreno drago da se bilo sta radi na osnovu nase istorije, mozda nije savrseno ali ovo je tek radjanje kraljevine, bice jos delova verujem, a ko je nezadovoljan neka slobodno pusti game of thrones i nek uziva i ne blati neki prvi istorijski film u Srbiji ne racunam Kosovski boj jer nije tacan istorijski iz mnogo razloga al nebitno, sramota za sve koji blate ovu seriju a ne blate srpski film ili ovo sto treba da izadje patuljci i te glupe serije... toliko od mene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA