Hrvati su zabranili film u kom glumi Glogovac, a Amerikanci se otimaju o njegov poslednji film

Film će se u američkim bioskopima prikazivati od kraja maja, istovremeno u trideset dvorana

  • 7

Film "Ustav Republike Hrvatske", koji je zabranjen u Hrvatskoj, a u kom je glavnu ulogu tumačio Nebojša Glogovac, doživeće svoju veliku premijeru u Njujorku. Film će se nakon toga redovno prikazivati i u svim američkim bioskopima.

Pretpremijera ovog filma u njujorškom SVA Teatru već je rasprodada, a ne tako davno, početkom ove godine, Hrvati su ga zabranili jer glavnu ulogu homoseksualca tumači Glogovac, koga u komšiluku nisu voleli još od saradnje s Radošem Bajićem, kad je tumačio generala Dražu.

Zastala knedla u grlu posle pojavljivanja Glogovca u "Nemanjićima": Nebojša u ulozi Vukana rasplakao Srbiju (FOTO) (VIDEO)

Film govori o odnosu profesora koji je radikalni hrvatski nacionalista ujutru, a noću transvestit, i njegovom susedu Srbinu, kome on pomaže da položi ispit iz poznavanja ustava.

Hrvatski film će se u američkim bioskopima prikazivati od kraja maja, istovremeno u trideset dvorana. Od svoje međunarodne premijere u Montrealu 2016. gde je dobio "Grand Prize of the Americas", film je osvojio 32 nagrade.

Foto: Printskrin Youtube/ interfilmzagreb

Među festivalima na kojima je ta "ljubavna priča o mržnji" predstavljena i nagrađena su i Međunarodni filmski festival u Santa Barbari na kojem mu je pripala nagrada Džefri C. Barbakov za najbolji međunarodni dugometražni igrani film, Evropski filmski festival u Lečeu na kojem je dobio nagradu za najbolji scenario, najboljeg glumca i nagradu publike, Međunarodni filmski festival u Milanu na kojem su nagrađeni glumci Ksenija Marinković i Dejan Aćimović.

Na Pulskom filmskom festivalu osvojio je četiri Zlatne arene i nagradu Fedeora evropske filmske kritike, dok je na londonskom Raindance filmskom festivalu 2017. nagrađen kao najbolji film, za najbolji scenario i za najbolju glumačku izvedbu (Nebojša Glogovac).

U glavnim ulogama su Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić. Scenario potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem.

VIDEO: Pogledajte trejler filma koji je izazvao veliku buru u javnosti:

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELGRADE

    7. mart 2018 | 01:27

    A šta Hrvati imaju sa Dražom pa da ga mrze? Kasnije su u ratu 91 nazivali Srbe četnicima..ali konkretno Draža i Dražini četnici nemaju veze sa Hrvatima osim što su se borili protiv fašista-ustaša i Nemaca

  • Bokelj

    7. mart 2018 | 14:30

    Ovo nije istina. Citam HR novine i svi hvale Glogovca i kazu da je vrhunski odglumio a cim tako kazu znaci da gledaju taj film. U HR Glogovca su postovaki i voljeli gotovo svi koji su ikad pogledali bilo koje njegovo dijelo. Kad su obijavili da je umro od 100 komentara mozda je jedan bio negativan

  • Mika

    6. mart 2018 | 18:57

    Dobar film,Glogovac naj bolji glumac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA