Oglasio se Rade Šerbedžija povodom tvrdnji da se nudio Albancima za ulogu Adema Jašarija

- Ako želi da se bavi pravom umetnošću, taj mlađani filmski režiser mora znati da je istina prvi uslov da se postane umetnik - poručio je Šerbedžija

  • 2

Proslavljeni svetski i jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija demantovao je tvrdnje da se nudio "nekom mladom albanskom filmskom režiseru" da igra u njegovom filmu o Ademu Jašariju.

- Povodom napisa u medijima da sam se ja, preko moga prijatelja Envera Petrovcija, nudio nekom mladom albanskom filmskom režiseru da igram u njegovom filmu o Jašariju, izjavljujem da je to jedna obična laž - poručio je Šerbedžija.

TOTALNA ZBRKA: Šerbedžija je ipak želeo da glumi Jašarija i sam se prijavio za tu ulogu?

On je u pisanoj izjavi ocenio da je to pokušaj tog mladog režisera da skrene pažnju na sebe i na svoj projekat, zloupotrebljavajući njegovo ime.

- Sasvim je besmisleno meni nuditi da igram tu ulogu, kao što je i sasvim besmisleno da bi bilo ko mogao da poveruje da bih ja takvu ponudu prihvatio - naglasio je Šerbedžija.

- Tome mladom filmskom režiseru mogao bih poručiti da sam bio prijatelj mnogih velikih albanskih glumaca: Bekima Fehmija, Faruka i Istrefa Begolija, Envera Petrovcija i mnogih drugih... I da ih sve nosim u srcu i svom pamćenju, ne samo kao veličanstvene umetnike, nego kao časne i divne ljude, koji su bili ponositi i istinoljubivi - istakao je Šerbedžija i dodao.

- Ako želi da se bavi pravom umetnošću, taj mlađani filmski režiser mora znati da je istina prvi uslov da se postane umetnik.

Podsećamo, sve je počelo intervjuom koji je Ljuan Krueziu, režiser i scenarista filma o životu Adema Jašarija, dao za albansku televiziju na Kosovu "Klan Kosova", a koji su preneli svi važniji albanski mediji, među kojima i Gazeta.

Foto: Gazeta ekspres

Govoreći o pripremama za početak snimanja filma o Jašariju, kog Albanci smatraju herojem, a Srbi teroristom, Krueziu je rekao da mu se javilo mnogo ljudi zainteresovanih da ga glume.

- Za ulogu Jašarija zainteresovan je i Rade Šerbedžija. On me je kontaktirao preko glumca sa Kosova Envera Petrovcija i rekao da je zainteresovan za ovu ulogu - rekao je režiser i dodao kako mu je Šerbedžija poslao čak i fotografije kako bi dokazao koliko njih dvojica liče.

Režiser je napomenuo da mu je bio čudan razlog zbog kog Šerbedžija želi ovu ulogu.

- Rekao je "Ako ja, kao Srbin, mogu da igram ulogu Adema Jašarija, onda će ceo svet prihvatiti Jašarija" - istakao je režiser.

Daljinac

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA