Službeni glasnik objavljuje ediciju o Velikom ratu

Saradnju na ovom velikom i značajnom projektu u srpskoj kulturi i književnosti ozvaničili su ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Izdavaštva Službenog glasnika, Petar Arbutina

  • 0

Javno preduzeće Službeni glasnik, Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinska vlada potpisali su danas ugovor o sufinansiranju objavljivanja edicije Srpska književnost o Velikom ratu.

Saradnju na ovom velikom i značajnom projektu u srpskoj kulturi i književnosti ozvaničili su ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Izdavaštva Službenog glasnika, Petar Arbutina.

Reč je o kapitalnoj ediciji, koja se pod nazivom Srpska književnost o Velikom ratu objavljuje povodom obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata i u znak sećanja na stradanje srpskog naroda u njemu, kao i povodom stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Foto: Promo

Edicija sadrži 12 tomova i obuhvata priređena izdanja pripovetki i poezije s tematikom Velikog rata, kao i probrana, kulturno i istorijski značajna dela poznatih književnika: Vreme smrti Dobrice Ćosića, Veliki rat Aleksandra Gatalice, Dnevnik o Čarnojeviću Miloša Crnjanskog, Ratni drugovi Stanislava Vinavera, Devetsto petnaesta, tragedija jednog naroda Branislava Nušića i druga.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA