≫ 

Priča o velikoj ljubavi roda stigla i u pozorište: Malena i Klepetan na daskama koje život znače

Premijera predstave je zakazana za 26. april

  • 0

Ljubav dve rode Malene i Klepetana, dobiće svoje prvo scensko prikazivanje u predstavi "Malena i Klepetan - Ljubav na prvi klepet", u Zagrebu, piše Hina.

Stiže prinova najlepšeg ljubavnog para: Malena snela tri jaja, Klepetan ih ljubomorno čuva, mazi i pazi

Kako se ističe o najavi, to je priča o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čoveka i životinja ispisana na temelju stvarnih događaja, "prava savremena basna s elementima priče o doktoru Dulitlu, gde ljudi i životinje govore i svi se razumeju".

Tekst za predstavu napisala je dramska umetnica i spisateljica Mirjana Pičuljan Štriga, a premijera, u režiji Želimira Mesarića, biće 26. aprila u zagrebačkom Gradskom pozorištu.

U pitanju je prava, savremena basna sa elementima priče o doktoru Dulitlu, Foto: Promo

GLUMCI, LUTKE I VIDEO PROJEKCIJE

- Na sceni su i glumci i lutke s video projekcijama, koje će u jednom trenutku pokriti i plafon pozorišta, što će decu siguran sam jako, jako iznenaditi - rekao je o predstavi reditelj Mesarić.

- Ljubavna priča naših dveju roda, koja već nekoliko godina izaziva veliki interes javnosti, pravi je povod i za širu edukativnu priču o životu i zaštiti ptica selica koje su na svom migracionom putu izložene velikom stradanju. Ilustracije radi, uprkos formalnoj zabrani lova, na delu njihovog puta preko Libana, u dužini od svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 miliona ptica selica - stoji u najavi predstave.

VIDEO: Ovi psi razvaljeni na kauču njedu grožđe sa vlasnicom

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA