≫ 

Na momenat su Beograđani osetili Pikasovu magiju kod Ušća, a sada jedva čekaju i seriju o njemu (FOTO)

National Georgaphic i UŠĆE Shopping Center pripremili su zajedničko oslikavanje ogromnog slikarskog platna i brojne radionice povodom premijere TV serije o Pikasu

  • 0

Kompletan ugođaj priređen je na platou ispred TC "Ušće", pa su brojni posetioci imali utisak da su u Španiji. Gitarski duo je svirao špansku muziku, a svi koji su hteli mogli su da priđu platnu formata 10 kvadratnih metara, da ostave svoj trag na delu Pabla Pikasa. Četkice su se latili studenti likovnih i primenjenih umetnosti, dečica koja su s roditeljima bila u prolazu, ali i uticajni mladi s društvenih mreža.

Nikša je mali srpski Pikaso: Dete (11) pravi čuda na papiru (FOTO) (VIDEO)

Foto: Promo
Foto: Promo

Povod, premijera serije "Genije: Pikaso", o slavnom slikaru. National Georgaphic i UŠĆE Shopping Center pripremili su zajedničko oslikavanje ogromnog slikarskog platna. To platno će ostati ispred TC Ušće narednih 10 nedelja, koliko će trajati emitovanje druge sezone serije na kanalu Fox, pa svi koji su bili Pikaso na nekoliko minuta mogu da se pohvale da im je delo izloženo.

Banderas totalno neprepoznatljiv: Glumac na crvenom tepihu obrijane glave i bez obrva! (FOTO)

Rada Radman je za ovu priliku bila domaći Pikaso, pa je oslikavala tela mladića i devojke, onako kako bi to možda i Pablo Pikaso uradio tokom svog perioda kubizma, a po konceptu bugarske umetnice Mišel Valčeve. Milan Vučićević, alijas Nichim izazvan na pitanje da li zna koliko je dela stvorio Pikaso, odgovorio je diplomatski. Naravno da zna, ali svi koji čekaju odgovor, valjalo bi da odgledaju seriju.

Foto: Promo
Po konceptu bugarske umetnice, Mišel Valčeve, Foto: Telegraf

PABLO DIEGO...

Da li ste znali puno ime slavnog slikara? Evo svih njegovih imena, po redu: Pablo Diego Hose Fransisko de Paula Huan Nepomuseno Maria de los Remedios Sipriano de la Santisima Trinidad Ruiz i Pikaso. Svet je, posle njegove smrti, ostao bogatiji za oko 50.000 umetničkih dela koja je stvarao tokom 80 godina. Svakako njegovo najpoznatije delo je "Gernika", ali da podsetimo i na "Ženu sa gitarom", "Ogledalo", "Violinu", "Portret Dore Mar"...

Serija je nominovana za nagrade Emi, Zlatni globus i SAG, a National Geographic na ovakav način predstavlja novih 10 epizoda. TV premijera je zakazana za nedelju, 22. april u 21:55 časova.

Foto: Telegraf
Foto: Promo

Novinari i stručna javnost imali su u četvrtak priliku da zavire u drugu sezonu serije o španskom slikaru, u tumačenju glumca Antonija Banderasa, odgledavši prvu epizodu.

Narednih nedelja, mesto za sve želje, UŠĆE Shopping Center, postaće prava umetnička pozornica, jer će za sve posetioce biti priređene radionice koje će baviti crtanjem, slikanjem, vajanjem, kolažima i drugim tehnikama. Pored toga, biće tu nagradnih kvizova, slikanja uz pomoć virtualne realnosti, specijalnih foto kabina i drugih zanimljivih aktivnosti.

Foto: Promo
Foto: Promo

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA