Odrubljene glave, silovana tela i mrtva beba ponovo šokiraju: Cenzurisana prodaja eksponata iz "Srpskog filma"

U Los Anđelesu održana je izložba pa prodaja eksponata iz srpskog horora, a za ukus giganta onlajn prodaje bila je previše

  • 3

"Beba koja je potresla svet, rekvizit najodvratnijih scena u istoriji filma, može biti vaša ukoliko ponudite pravu cenu", opis je aukcije na "Ibeju" (eBay) eksponata iz "Srpskog filma" , ali vrlo brzo stopirane.

DA LI JE OVO USPEH? "Srpski film" proglašen najmorbidnijim filmom ikada!

Prodaja jezivih rekvizita ipak je cenzurisana, prema saopštenju američke produkcijske kuće koja je distribuirala "Srpski film".

Odrubljenu glavu Sergeja Trifunovića kolekcionari su odmah zgrabili Foto: aserbianexhibition.com

U Los Anđelesu održana je trodnevna izložba eksponata iz "Srpskog filma", a zatim je počela i onlajn prodaja na "Ibeju". Nastala je pomama za odrubljenim glavama Sergeja Trifunovića, Slobodana Beštića i drugih glumaca, koje su razgrabljene za 3.000 dolara.

Lutka Ane Sakić iz stravičnih scena približna budžetu celog filma Printskrin: Youtube/Jessica Cameron : Inside My Indie Life

Lutka u scenama silovane glumice Ane Sakić bila je jedna od najskupljih na aukciji zajedno sa morbidnom replikom bebe, čija je početna cena prema portalu "Bladi diskasting"  na "Ibeju" bila je 6.000 dolara. Cena je neverovatna i s obzirom na to da je skoro pa jednaka budžetu celog filma.

I dalje dostupne skice po ceni od po 150 dolara Printskirn: eBay

Svega nekoliko dana potom, na internet stranici osvanulo je obaveštenje da je aukcija zatvorena, a reditelj Stiven Biro, osnivač "Anerted films" (Unearthed films) koja je distribuirala delo reditelja Srđana Spasojevića, dao je svoje objašnjenje.

Zbog korporativne cenzure na "Ibeju", povučene su sve aukcije "Srpskog filma". Naslov ih plaši iz nekog razloga. Uklonjeni su svi kostimi, video omoti, pa čak i plišane igračke, zaboga! - podelio je Biro na svom Fejsbuk profilu i najavio da će zainteresovani uskoro biti obavešteni gde mogu da kupi rekvizite.

U prodaji su fanovima horora ostale i dalje dostupne skice za 150 dolara i potpisani posteri za 30.

UMESTO U MUZEJU, NA AUKCIJI

Iznenađenje je i da maske iz filma koji je i prvi na listama ljuditelja horor filma nisu završile u muzeju umesto na aukciji, a zatečen je i Miroslav Lakobrija, njihov tvorac.

- Niko me nije obavestio da će biti prodate. Mislio sam da će biti sačuvane - istakao je za "Kurir" Lakobrija.

(Telegraf.rs/M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    24. maj 2018 | 07:51

    Otkud nekome pravo da ovakvu bolestinu nazove Srpski film?

  • Чичарито

    24. maj 2018 | 07:50

    Брука и срамота по чему ће нас људи знати

  • lioness

    28. maj 2018 | 12:05

    Naravno da ce ameri sve da ucine da mi ispadnemo sto gadniji i gori

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA