Stiže srpski gej film "Operacija vazelin": Azdejković potvrdio, za snimanje odobreno 4 miliona dinara

Sećate li se filma "Ćao inspektore"?

  • 12

Domaći dugometražni film "Operacija vazelin" dobio je 3.800.000 dinara na konkursu Filmskog centra Srbije, a svoje veliko oduševljenje nije krio Predrag Azdejković urednik gej magazina Optimist, direktor i selektor Filmskog festivala Merlinka i predsednik Gej lezbejskog info centra.

Ljuba Bandović jednom rečenicom ubo u srž današnjeg društva

U domaćoj komediji "Ćao, inspektore!" iz 1985. godine gledali smo Nikolu Simića u ulozi homoseksualca Mikija čiji je pseudonim Pedro de la se Naguzi.

Hit scene strejt inspektora Božidara Kovačevića Bokija kojeg glumi Bata Živojinović rado su citirane decenijama kasnije, pa čak i u redu u apoteci kroz glavu prolazi nekoliko puta izgovarana šifra "Imate li vazelin?", a kupcima može da bude vrlo nelagodno. 

Sada je radni naslov ovog filma ipak "ugledao svetlo dana" jer će biti ime novog ostvarenja reditelja Nikole Ljuce u kom će biti obrađena rodna i pitanja identiteta, i on obećava zabavu i domaćoj i stranoj publici. U ekipi je i Azdejković, koji je uveliko počeo promociju na društvenim mrežama.

Uprаvni odbor Filmskog centrа Srbije usvojio je  predloge Konkursnih komisija Filmskog centra Srbije, te dodelio finаnsijskа sredstvа odabranim projektimа, među kojima se našao i dugometražni  Ljuce u kategoriji sufinansiranja domaćih dugometražnih dokumentarnih filmova.

- Stigle su nam lepe vesti iz Filmskog centra Srbije… Snimanje može da počne! - objavio je Azdejković na Tviteru.

Film pretenduje da bude prikazan na Berlinskom festivalu, a zbog tematike kojom se bavi očekuje se i dobra distribucija. Naime, tema filma je homoseksualne prirode i predstavlja, kako je navedeno, zabavno i edukativno putovanje.

"Operacija vazelin" dobila je skoro četiri miliona dinara. Pa "ćin-ćin", što bi rekao Pedro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    2. jun 2018 | 16:55

    Parada, slikovnice, legalizacija brakova, usvajanje, filmovi. Eeeee srbijo! Narod gladan a pare na ovako nesto! Sram vas bilo!

  • Žika Živac

    2. jun 2018 | 22:15

    A decu da lečimo Sms porukama? 👏

  • Saska

    2. jun 2018 | 16:46

    Sramota na sta se trose pare iz proracuna...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA