≫ 

Najneobičnije fotografije nastale su na čarobnoj Drini: Milinko snima nadrealne drvene skulpture i to izgleda nestvarno (FOTO)

Da li je na slici robot, ogromna ptica, školjka, stonoga, slon, puž...u ovim svojevrsnim skulpturama svako vide različito

  • 3

Milinko Ilić - Tesla foto-aparatom beleži skoro skoro svaki događaj u Mačvi, ali najlepše i najzanimljivije fotografije snimio je u prirodi. Veliki je zaljubljenik Drine, na čijoj obali, u selu Crna Bara živi, pa mu do dobrog kadra nije potrebno daleko da putuje. Na motoru ili biciklu, sa fotoaparatom od kojeg se ne odvaja, za tili čas je na reci gde ga čeka čamac.

I tada počinje avantura koju, kada se vrati kući sa punom memorijskom karticom prelepih fotografija, deli sa praticoima na svojoj Fejsbuk stranici i portalu macva.info.

Milinko inspireciju nalazi u Drini, Foto: Milinko Ilić Tesla

Njegove fotografije sa reke nisu obične jer su više nego nesvakidašnji eksponati koje snima. Ako se za fotografiju kaže da je "trenuta", za njegove se to i bukvalno može reći. Jer, vrlo lako bi moglo da se dogodi i da ne budu snimljene, već da modele brza reka tokom noći odnese do Save, možda i do Dunava i Crnog mora!

Od otpada pravi umetnost, Foto: Milinko Ilić Tesla

Reč je o velikoj kolekciji snimaka starih trupaca, panjeva ili čitavih stabala neobičnih oblika koji plove rekom čiju lepotu "obično oko" teško primećuje. A kada ih Milinko snimi onako kako ih je reka svojom brzinom "namestila" da poziraju, ispostavi se da bi mogla da budu svojevrsna nadrealna umetnička dela!

Priroda kao umetnost, Foto: Milinko Ilić Tesla

Da li je na slici robot, ogromna ptica, školjka, stonoga, slon, puž.... Posmatrajući na fotografijama ove svojevrsne skulpture ljudi vide različito, ali niko ne ostane ravnodušan i ne prestaje da se divi.

Voda stvara svojevrsne skulpture, Foto: Milinko Ilić Tesla

Iza svakog snimka su skoro uvek dugo pešačenje ili vožnja, osmatranje i potom tempiranje pravog trenutka za fotografisanje.

Za nekoga obično drvo, za Milinka model, Foto: Milinko Ilić Tesla

- Idem, tražim šta je Drina donela, nekad čekam da se izbistri voda, da sunce pređe da bih imao povoljno svetlo. Dešavalo se da operem panj a nije momenat za slikanje. Kad sutradan dođem na lice mesta, a mog umetničkog eksponata nema. Voda ga odnela dalje, a ja ga oprao i spremio za slikanje - otkriva Milinko.

Milinko motorom obilazi Drinu, Foto: Milinko Ilić Tesla

Teško se može odrediti koliko su ovi neobični modeli stari. Milinko za neke, prema boji, pretpostavlja da su preživeli par vekova. To za objektiv i nije naročito važno već kako su se "namestili" da poziraju, pošto tek tada liče na umetničko delo i gledaoci raspiruju maštu. Da ih priroda ne postavi baš tako ostali bi neprimetan otpad koji plovi rekom.

Svako vidi nešto drugačije na slici, Foto: Milinko Ilić Tesla

- Ove godine nije bilo jake vode i još nema ništa da se nadje - žali se Milinko, negodujući što medju starim snimcima na našu molbu treba izabere najlepše i najneobičnije da bismo ih podelilili sa čitaocima Telegrafa. U šeretskom stilu, po kojem je poznat širom Mačve, dodaje kako mu je lakše da ceo dan na reci traži "modele".

Milinku je Drina najveća inspiracija, Foto: Milinko Ilić Tesla

Osim ovih neobičnih, Milinko je na reci, kaže, snimio i svoje najlepše fotografije. U svako doba godine Drina je lepa na svoj način i izazovna za fotografisanje u svakom periodu dana - ujutro kada se budi, uveče kad sunce zalazi i preko dana kada obale ožive od kupača i ribolovaca.

Njegovu umetnost često odnese voda, Foto: Milinko Ilić Tesla

On je uvek tu da ne propusti zanimljiv kadar, škljocne svojim aparatom i ljubiteljima prirode i e fotografije pruži priliku da i oni uživaju u čarima i lepotama Drine.

Umetničko delo u različito doba dana, Foto: Milinko Ilić Tesla

VIDEO: Po reci, u čamcu, mogu da se voze i psi: 

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA